Overal langs de kust in Nederland zijn er bunkercomplexen aanwezig, die hier en daar ook opengesteld worden.
Overal langs de kust in Nederland zijn er bunkercomplexen aanwezig, die hier en daar ook opengesteld worden. (Foto: Jeroen van der Schaal)

Informatieavond over de Vleugelbunker

Woensdagavond 20 juni wordt er een informatieavond gehouden in dorpshuis De Schutse in Burgh-Haamstede over de plannen voor de zogenoemde vleugelbunker aan de Moolweg. Aanvang 19.30 uur, belangstellenden zijn welkom.

BURGH-HAAMSTEDE - In 2017 is er een werkgroep aan een plan begonnen om deze bunker open te gaan stellen voor bezoekers in de zomerperiode. De bunker ligt in het beschermd natuurgebied en valt onder Natuurmonumenten. In overleg met provincie (natuur) en gemeente (bestemming) wordt gekeken naar de mogelijkheden voor openstelling. De werkgroep bestaat uit ondernemers en particulieren die affiniteit hebben met de Atlantikwall, evenals de vereniging Stad en Lande.
Overal langs de kust in Nederland zijn er bunkercomplexen aanwezig, die hier en daar ook opengesteld worden, soms compleet ingericht. Echter tot op heden niet op Schouwen-Duiveland.
Mede geïnspireerd door het boek De Atlantikwall op Schouwen-Duiveland (2010) van de schrijvers Jeroen Rijpsma en Peter Heijkoop wordt er nu aan een plan gewerkt tot openstelling.

Programma

Op deze avond 20 juni zal de werkgroep toelichting geven op de stand van zaken en de plannen, tevens zal Jeroen Rijpsma een inleiding houden over de bunkers op Schouwen-Duiveland met name over deze vleugelbunker. Belangstellenden zijn welkom op 20 juni om 19.30 uur in dorpshuis De Schutse.

Meer berichten