Anusjka Martens, Objectivo Fotografie

Charity Cup deelt geld en prijzen uit

Bij de prijsuitreiking van het Deltaweekend op zondagmiddag werden ook de prijzen voor de Charity Cup uitgereikt. De twaalfde editie van dit zeilevenement ten bate van het goede doel werd dit jaar in het programma van het Deltaweekend opgenomen, en dat kwam heel wat partijen ten goede.

ZIERIKZEE - Niet in de laatste plaats het goede doel van 2018, de Stichting Beat The Beast, die een cheque van €2750 voor het Leids Universitair Medisch Centrum kon meenemen. De stichting zet zich in voor het onderzoek naar clusterhoofdpijn, een zeldzame maar zeer pijnlijke ziekte.

Deelnemers

In totaal waren er binnen het Deltaweekend 40 deelnemers aan de Charty Cup, waarvan 37 in de groep van "ongemeten zeiljachten", boten die het op basis van een minder formele handicapfactor tegen elkaar opnemen. Ook was er een klein veld van 3 "old gaffers", klassieke jachten. Op zaterdag en zondag voeren ze onder vrijwel ideale weerscondities ten westen van de Zeelandbrug telkens een wedstrijdbaan "rond de boeien". Hierbij was de inzet van schippers en bemanningen niet minder fanatiek dan in de andere Deltaweekendklassen: de ORC- en IRC-klassen die het oostelijk van de brug tegen elkaar opnamen, of in het wedstrijdveld van rond- en platbodems.
Johan Bol was met zijn nieuwe A Boen!! oppermachtig in de "Ongemeten <90", de snelste jachten in de Charfity Cup. Ben Hoefsloot vaart al jaren single-handed met zijn "Furie", en won ook zondag in de kleinere ongemeten groep, ondanks dat zijn helmstok was afgebroken en hij moest improviseren om zonder kleerscheuren aan de finish te komen. Hij won in de 'Ongemeten >90'. Bij de Old Gaffers won Ricks Meppelder met Recipe en in de rangschikking volgens "CR-meting" was Christophe Leclercq met Lecas de sterkste. Voor de winnaars waren er wisselbekers en de tweede plaatsen werden ook met prijzen beloond. Ook werd een hoofdprijs verloot onder alle deelnemers.
Een mooi bedrag aan sponsorgelden wordt gevoegd bij een deel van de inschrijfgelden en de netto-opbrengst komt ten goede aan het goede doel. Voorzitter Raoul van de Visse van Sail4Charity was dan ook een tevreden man toen hij zondag de cheque van € 2750 kon overhandigen aan voorzitster Sterre Zwartscholten van Beat the Beast. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het wetenschappelijk onderzoek naar clusterhoofdpijn aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Ook Willem Johannesma blikt als voorzitter van het Deltaweekend voldaan terug op deze samenwerking: "We hadden een groter deelnemersveld, dat dankzij onze professionele wedstrijdorganisatie een vlekkeloos programma kon afwerken. De sfeer op het water én op de wal was meer dan uitstekend."
In 2019 vindt het Deltaweekend plaats van 28 tot en met 30 juni.

www.deltaweekend.nl

Meer berichten
Shopbox