Foto: Pixabay

Brouwershaven toneel van de mooiste classic's

BROUWERSHAVEN - Op initiatief van de Watersportvereniging Brouwershaven is er van 22 tot en met 24 juni voor de vijfde keer de Brouwse Classic’s Regatta (BCR 2018) voor klassieke zeiljachten. Drie dagen zijn Brouwershaven en het Grevelingenmeer het toneel van de mooiste classic’s, met schippers die sportief strijden om elke seconde winst bij de finishlijn.

Aan de regatta wordt deelgenomen door ongeveer vijftig zeiljachten uit Nederland, België en Duitsland. Het zijn veelal unieke scherpe zeilschepen van hout, polyester of staal die gebouwd zijn voor 1975. Het oudste schip dateert van 1907.

Op donderdag 21 juni worden de eerste deelnemende zeiljachten verwacht in de stadshaven in het monumentale centrum van Brouwershaven. Op vrijdag wordt de eerste race gevaren vanuit Brouwershaven.

De schepen zijn - als ze niet aan wedstrijden deelnemen - te zien in de oude haven van Brouwershaven. Vanaf de Loswal en de Noorddijk en het voetpad naar het havenkantoor zijn de schepen zeilend te zien op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf ongeveer 11.00 u.

Speciale aandacht verdient de zaterdagavond waarbij de klassieke schepen vanaf ongeveer 17.00 uur de achtergrond vormen voor 'Ete op de Kaie', een culinaire manifestatie aan de Haven Zuidzijde met life optreden op initiatief van Brouw Beats.

Meer informatie over de Brouwse Classic’s Regatta"

www.bcr-regatta.nl

Meer berichten