Volgende week worden er in Burgh-Haamstede opnieuw inloopavonden georganiseerd omtrent de dorpsvisie. FOTO: Mariska den Hartog
Volgende week worden er in Burgh-Haamstede opnieuw inloopavonden georganiseerd omtrent de dorpsvisie. FOTO: Mariska den Hartog (Foto: Mariska den Hartog)

'Mensen moeten komen, nu gaat het gebeuren'

Volgende week worden er in Burgh-Haamstede opnieuw inloopavonden georganiseerd omtrent de dorpsvisie.

door Mariska den Hartog

BURGH-HAAMSTEDE - De avonden, gepland op 25, 26 en 27 juni, zijn een vervolg op de eerdere inloopavonden waarmee de dorpsraad input ophaalde onder de inwoners van Burgh-Haamstede. Voorzitter van de dorpsraad, Kees Veerhoek, hoopt opnieuw op vruchtbare bijeenkomsten. "De eerste avonden waren heel druk met in totaal tussen de 600 en 700 mensen. We hebben toen veel informatie opgehaald. Overigens niet alleen op de avonden zelf, ook door onder andere keukentafelgesprekken en wensbrieven. We weten al heel veel over wat mensen belangrijk vinden." Op de nieuwe inloopavonden krijgen bezoekers te zien wat er gedaan is met de 'oogst' die werd opgehaald. De vraag is of mensen het gevoel krijgen dat hun wensen goed vertaald zijn. "Anders kan dat nog aangegeven worden. De dorpsraad zelf geeft ook een perspectief over hoe zij ertegenaan kijkt en hoe wij verder zouden willen", licht Veerhoek toe.

Dat de inloopavonden nu georganiseerd worden is met een reden. "We willen het nog voordat de zomervakantie begint organiseren en het moment niet voorbij laten gaan. Nu zijn mensen er nog mee bezig. We krijgen ook nog steeds vragen hoe en wanneer het vervolg is." Veerhoek benadrukt het belang voor de inwoners om een van de avonden te bezoeken. "Mensen moeten echt komen. Nu gaat het gebeuren en nu is het moment om mee te praten. Als de hoofdlijnen straks eenmaal uitgezet zijn, is het moeilijk dat later nog te veranderen." De ontwikkeling van de dorpsvisie is dit jaar opgestart door de gemeente samen met de dorpsraad en ondernemersvereniging onder begeleiding van BLOC en Kuiper Compagnons. De drie inloopavonden worden gehouden bij Grand Hotel Ter Duin (25 juni), De Torenhoeve (26 juli) en Dorpshuis de Schutse (27 juni). Iedere avond begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Meer berichten