Foto: Vicky Keulen

Interview met schrijfster De bende van Burgh Haamstede

Schrijfster en psychiater Martine Kamphuis is door Psychologie Magazine geinterviewd over het fenomeen 'zwarte schaap' of zondebok. Ze put daarbij uit ruim vijfentwintig jaar ervaring als psychiater. Kamphuis schrijft kinderboeken en psychologische thrillers voor volwassenen. In haar laatste thriller Zondebok, die in 2017 bij De Crime Compagnie verscheen, verwerkte zij haar vakkennis over zondebokfenomenen. De thriller is de derde in een reeks over een jonge psychologe die in Ouddorp opgroeide. Dagblad Trouw noemde dit personage '...een aanwinst voor de Nederlandse thriller.

Dit voorjaar verscheen het historische kinderboek De bende van Burgh Haamstede. Het werd goed ontvangen, zowel de PZC als Omroep Zeeland beschreven het als spannend en de recensie van de Nederlandse Bibliotheken prees de fijne mix van 'historische weetjes over de jaren dertig van de vorige eeuw en spannende situaties.' Het boek wordt ook besproken in de nieuwste editie van de Zeeland glossy. Kamphuis haalde veel historische informatie uit de archieven van diverse Zeeuwse kranten.

Martine Kamphuis won met verhalen voor kinderen twee maal de John Flandersprijs. De vertaalrechten van verschillende thrillers werden aan Duitsland verkocht.

De bende van Burgh Haamstede is behalve in de boekwinkel ook te koop in Museum De Burghse Schoole, in Bakkerij Sonnemans in Burgh en bij diverse lokale supermarkten. Het kinderboek dingt dit jaar mee naar de Zeeuwse Boekenprijs.

Meer berichten