Museum daagt fotografen uit

Het Stadhuismuseum Zierikzee daagt fotografen uit de Zierikzeese locaties van schilder Theo Voorzaat op een interessante manier te vangen in een hedendaagse foto. Deelnemers maken kans dat hun werk geëxposeerd wordt in het Stadhuismuseum. Een vakjury, waar Theo Voorzaat deel van uitmaakt, kiest daarnaast drie winnaars. Zij mogen een fotoworkshop volgen.

ZIERIKZEE - Tot en met 4 november is de tentoonstelling 'Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld' te zien in het Stadhuismuseum. Het internationale werk van Voorzaat wordt ondergebracht in de stroming van het Magisch Realisme. Van de ruim zestig tentoongestelde werken zijn er veertien geschilderd op locaties in Zierikzee. Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen zich laten inspireren en kiezen uiteindelijk één locatie die zij met behulp van hun eigen fototoestel op eigentijdse of eigenzinnige wijze vastleggen.
Deelnemers kunnen zich inschrijven bij de balie van het Stadhuismuseum Zierikzee. Na inschrijving krijgt u een gratis catalogus van de tentoonstelling 'Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld' en een plattegrond waarop u kunt zien welke veertien locaties in Zierikzee Theo Voorzaat geschilderd heeft. Deelnemers leveren uiterlijk 10 augustus 2018 een afdruk van hun foto in bij het Stadhuismuseum Zierikzee op fotopapier A4-formaat. U krijgt op dat moment twee gratis toegangskaarten zodat u de fototentoonstelling kunt bezoeken.

Meer berichten
Shopbox