Foto: staatsbosbeheer

Jongeren komen in actie voor schone stranden

Bezoekers van de stranden op Schouwen-Duiveland maken deze zomer kennis met het campagneteam van Schoon Zeeland. Net als vorig jaar gaan ze met een jutterskar de stranden op. In de maanden juli en augustus loopt het campagneteam over de stranden om aandacht te geven aan het zwerfvuil en het schoon houden van onze stranden.

SCHOUWEN-DUIVELAND - De jongeren trekken met een jutterskar van strandovergang naar strandovergang. Bij de strandovergang delen ze strandafvalzakjes uit en spreken ze de bezoeker op een positieve manier aan op het belang van een schoon strand. Ook nodigen ze de bezoeker uit hun afval in de afvalbakken achter te laten.

Dit jaar zal het campagneteam ook meerdere strandactiviteiten aanbieden voor jong en oud met het thema zwerfafval en plastic soep. Ga mee met een strandsafari – op zoek naar de mooiste strandschatten, bescherm jouw zandkasteel tegen het hoge water! Ontdek de voedselketen van de Noordzee door mee te spelen met het levend stratego of het voedselwebspel. Of sluit je aan bij een zeeles. Met een sleepnet wordt er gekeken naar alles wat leeft in de Noordzee.

Bij minder goed weer zijn ze in de kern van Renesse te vinden of op een evenement elders op het eiland.

De strandacties van de Schone jongens en meiden zijn onderdeel van de campagne Schoon Zeeland. Schoon Zeeland is een initiatief van de vijf centra voor natuur- en milieueducatie in Zeeland die samen, en met financiële steun van de Zeeuwse gemeenten, het probleem van het zwerfafval te lijf gaan. Zij doen dit door middel van educatie, communicatie en participatie.

Alle projecten en acties worden vermeld op de website www.schoonzeeland.nl en op de Facebookpagina www.facebook.com/SchoonZeeland.

Meer berichten
Shopbox