Foto:

Sieraden en schilderijen voor bezoeker van Zeeland

De jonge galerie Yewel heeft sieraden en schilderijen voor de bezoeker van Zeeland. De realistische voorstellingen zijn duinen en stranden, mooi licht, meeuwen, Zeeuwse mensen, havens en schepen, maar ook gewoon de natuur met bloemen en vogels.

ZIERIKZEE - Bij Galerie Yewel aan het Havenpark in Zierikzee komen 'Meet & Greets' met de vijf exposerende kunstenaars van de Zomerexpositie 2018. Dan kun je ze ontmoeten, zoals op vrijdag 3 augustus Maryanne van Winden uit Burgh van 'De Doeken van Yan', schilderijen 'met een knipoog', traditionele Zeeuwse vrouwen maar dan met vissen aan de waslijn en uien op tafel, of met z'n tweeën met Zeeuws kapje op en in badpak.

Vrijdag 17 augustus: Wilma Kubbinga met glasfusion zeilschepen, glazen vogels op houten sokkel en een glazen golf die echt ruimte nodig heeft.
Zaterdag 25 augustus: Louky Scheltema en Evelien Hullekes. Evelien heeft schilderijen van een grappig groepje meeuwen, een zeehond 'even boven' en 'Schouws meisje', de poster van Film by the Sea 2015 maar dan zonder de teksten, heel mooi geschilderd. Louky schildert een schim van een man met hond aan de waterlijn, dromerig. En 'Nieuwjaarsduik', een ouder stel dat aarzelt om te water te gaan. Louky heeft heel raak de Plompetoren geschilderd met het kenmerkende eeuwenoude landschap met inlagen en karrevelden.
Edelsmid Yolande Paling tenslotte is vaak in haar sieradenatelier achterin de galerie te vinden. Ze maakt soms gouden maar meest zilveren ringen, broches, oorbellen en halssieraden. Inspiratie komt uit de natuur, de kosmos of het is strak modern. Yolande werkt ook met legeringen van meer metalen, moderne staalkabel en zelfs kunststoffen.

YEWEL is gevestigd aan het Havenpark in Zierikzee in een eeuwenoud pandje dat verbouwd en ingericht is in een combinatie van oud en eigentijds.

Meer berichten