Boeken kopen voor kansarme kinderen in Sri Lanka

Bij Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen is er zaterdag 4 augustus een boekenverkoop voor kansarme kinderen in Sri Lanka.

WESTENSCHOUWEN - Een meisje geeft 5 euro voor Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans ten behoeve van kansarme op Sri Lanka. "Fantastisch, dank je wel", zegt Jan Midavaine, "voor 5 euro moet een Sri Lankaanse moeder die huis en haard heeft verlaten om drie jaar lang onder contract in één van de Golfstaten te werken, een volle week werkzaamheden verrichten. Voor tachtig eurocent per dag werken duizenden moeders afkomstig uit Aziatische landen in landen als Saoedi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Emiraten. Opgroeiende achtergebleven kinderen worden in onder andere Sri Lanka opgevangen door opa's en oma's. Het is een harde realiteit; drie jaar lang, dag in dag uit je moeder missen is voor ons ondenkbaar." SLS, Stichting Sri Lanka Support, is een kleine stichting die directe, kleinschalige hulp biedt aan kansarme kinderen op Sri Lanka, zodat hun toekomst er beter uit ziet: SLS verzorgt de sponsoring van circa 200 kinderen in Centraal Sri Lanka.

SLS medewerkster/vrijwilliger ter plaatse is Janny Fioole uit Middelburg, die zes maanden per jaar op Sri Lanka verblijft en alle sponsorkinderen regelmatig bezoekt. Ook zet ze kleine kortdurende projecten op, gericht op gezinnen en scholen. Alle benodigde materialen worden op Sri Lanka zelf gekocht.

Jan en Ellen Midavaine bieden inwoners en recreanten boeken aan om op een regenachtige dag of een zonovergoten stranddag lekker te lezen. Aan de Steenweg 13a is plaats ingeruimd voor meer dan zevenhonderd boeken variërend van schrijfster Saskia Noort tot aan Vogels van de Zuidkust van Schouwen van Johannes Vijverberg.

Boekenliefhebbers mogen zelf de aankoopprijs bepalen, waarvan het gehele bedrag ten goede komt aan de kinderen van Sri Lanka. Jan en Ellen Midavaine zijn reeds twee keer in Sri Lanka geweest om onder meer bomen te planten en op scholen te helpen en brillen te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.srilankasupport.nl

Meer berichten