Na tweeënhalve week noeste arbeid mag het resultaat er zijn: fiZi in een geheel nieuw, eigentijds, warm en gastvrij jasje.
Na tweeënhalve week noeste arbeid mag het resultaat er zijn: fiZi in een geheel nieuw, eigentijds, warm en gastvrij jasje. (Foto: )

fIZi in een nieuw en eigentijds jasje

Een warmere sfeer en comfortabele stoelen, dat zijn zomaar twee van de wensen van bezoekers van fiZi voor de restyling van de foyer van het filmtheater. Na tweeënhalve week noeste arbeid mag het resultaat er zijn: fiZi in een geheel nieuw, eigentijds, warm en gastvrij jasje.

door Iris Kouwen

ZIERIKZEE - De entree, hal en toiletten en natuurlijk de foyer hebben binnen een korte periode waarin fiZi gesloten was voor bezoekers een complete metamorfose ondergaan. De filmbeleving in het filmtheater is daarmee naar een hoger plan getild.

Trots

'Natuurlijk mag je als organisatie nooit te hard op eigen borst slaan, want 'eigen roem stinkt', luidt een bekend gezegde, maar een beetje trots lijkt nu toch wel gepast,' staat er te lezen op de fiZi-website. En dat deze trots inderdaad gepast is, zal je vast beamen als je een kijkje gaat nemen en je overgeeft aan de ervaring van alle nieuwigheden die er te zien zijn. Elk hoekje biedt iets nieuws om te ontdekken en je door te laten verrassen.

Foyer

De foyer is omgetoverd tot een comfortabele ontmoetingsplaats met zitjes en langs de wand uitnodigende rode banken met zachte kussens. Kleine en grote zitjes met robuuste stoelen wisselen elkaar af, er ligt een mooi vloerkleed en voor een sfeervolle verlichte ruimte hangen er verschillende designlampen. Aan de wand hangen filmposters van (verwachte) films in fiZi.
'Een uitnodigende plek om met vrienden en kennissen aan te schuiven om te praten over film, muziek, toneel en zoveel andere boeiende zaken. Maar ook een heerlijke ruimte om je helemaal in je eentje comfortabel ergens te nestelen.' Bijvoorbeeld om de Filmkrant te lezen die sinds enige tijd gratis verkrijgbaar en mee te nemen is uit de standaard bij de ingang.
Ook de entree, hal en toiletten ademen film. De in het oog springende foto's uit de film The Lord Of The Rings die de deuren van de toiletten volledig beslaan zijn slechts een enkel voorbeeld van de verwijzingen naar films en de filmgeschiedenis die fiZi nu rijk is.
Sinds 12 juli is fiZi weer open voor publiek. Na de eerste filmvertoning in het vernieuwde fiZi mochten bezoekers hun mening over de restyling kenbaar maken door die op gekleurde post-its te schrijven. 'Warm', 'gezellig' en 'sfeervol' werden door bijna iedereen genoteerd. Je bent van harte uitgenodigd om het te komen ervaren.

Zomermaanden

Tijdens de zomermaanden wordt er een aangepast breed filmprogramma aangeboden in het filmtheater. Aankomende films: vrijdag 3 augustus 20.00 The Rider, zaterdag 4 augustus 20.00 Tully, zondag 5 augustus 20.00 Western. Kijk voor het volledige filmprogramma, de verwachte films en om tickets te reserveren of e-tickets te kopen op www.fizi.nl.

Kijk ook eens op de website www.fizi.nl

Meer berichten