Familie Jongepier. FOTO: R. Jongepier
Familie Jongepier. FOTO: R. Jongepier (Foto: R. Jongepier)

Koperkwartet Familie Jongepier

Koperkwartet 'Familie Jongepier' geeft op vrijdag 10 augustus vanaf 20.00 uur een concert in de Grote kerk van Haamstede. Zij spelen muziek van wereldformaat.

HAAMSTEDE - Het kwartet bestaat uit Christian op trompet of cornet, Tijmen op bugel of cornet, moeder Elly op althoorn en vader Ard-Jan op euphonium. Deze familie is muzikaal bijzonder actief. Niet alleen in de plaatselijke fanfare en haar looporkest, maar ook in de provinciale Brassband Delta Brass Zeeland. Christian en Tijmen volgen daarnaast wekelijks les aan de Zeeuwse Muziekschool. De enige twee koperblazers in de Talentenklas van de muziekschool en veel solo- en duo-optredens door het jaar heen in kerk, concertzaal en theater. De examens aan de Muziekschool zijn door beiden met lof gehaald. Het kwartet is een vaste gast in kerken op Walcheren; bij bijzondere diensten en zangavonden. Zo ook bij inloop – of avondconcerten.
Christian was in 2014 de enige koperblazer in de finale van het Prinses Christina Concours in De Doelen te Rotterdam. Als prijswinnaar heeft hij al diverse concerten gegeven. In 2015 was hij finalist van het door het Zeeuws Orkest georganiseerde concours Eastman Muziekprijs voor Zeeuwse Jeugd.

De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte voor het orgelfonds.

Meer berichten