Afgelopen weken brachten honderden toeristen en dagjesmensen al een bezoek aan de fraai beschilderde caravan van Natuurmonumenten. FOTO: PR
Afgelopen weken brachten honderden toeristen en dagjesmensen al een bezoek aan de fraai beschilderde caravan van Natuurmonumenten. FOTO: PR (Foto: )

Kan jij vol passie vertellen over de Oosterschelde en z'n bewoners?

Afgelopen weken brachten honderden toeristen en dagjesmensen een bezoek aan de deltacaravan, een beschilderde caravan van Natuurmonumenten met sepia’s, lepelaars en bruinvissen.

BURGHSLUIS – Van half juni tot half september staan de deltawachters van Natuurmonumenten bij de Plompe Toren om bezoekers bijzondere verhalen te vertellen over de Oosterschelde. Met de deltawagen vraagt Natuurmonumenten vooral aandacht voor de rijke onderwaterwereld van de Oosterschelde. “Hier aan de rand van het grootste en natste nationale park van Nederland beleef je het mooiste van twee werelden”, vertelt Paul Begijn, boswachter communicatie en beleven bij Natuurmonumenten. “Het landschap op en rond de Oosterschelde is ontzettend veelzijdig en daardoor ook een belangrijk thuis voor verschillende planten en dieren. De Oosterschelde is met z’n ligging en open verbinding met de Noordzee een ontzettend belangrijke ‘stepping stone’ voor veel vogel- en vissoorten op wereldniveau. Een veel onbekendere en mysterieuze wereld gaat schuil onder de waterspiegel, met sepia’s, zeepaardjes en haaien in de hoofdrol.” Om de rijke onderwaterwereld van de Oosterschelde bekend te maken bij bezoekers, zet de natuurvereniging drie maanden lang ambassadeurs in om mensen te verwonderen. “Aan de buitenkant van de caravan is een monitor bevestigd, waarop we beelden afspelen van de onderwaterwereld. In de caravan kunnen kinderen hun brevet tot onderwaterboswachter halen. Buiten de caravan staan twee telescopen om de vogels van dichtbij te kunnen bestuderen. Voor kinderen is er een onderwatermemoryspel ontwikkeld.

Interesse?

Als deltawachter heet je dagelijks bezoekers welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Je bent het aanspreekpunt voor Natuurmonumenten en kan vol passie vertellen over de Oosterschelde en z’n bijzondere bewoners. Wil jij je ook inzetten voor de Oosterschelde en sta je graag in contact met bezoekers? In de periode 9 tot en met 13 september zoeken we nog twee deltawachters om de deltacaravan te bemannen. Mail voor meer informatie naar nmzeevolk@natuurmonumenten.nl

Meer berichten