promotiemateriaal SeniorWeb
promotiemateriaal SeniorWeb (Foto: onbekend)

Gratis basiscursus internet in de bibliotheek

In de Bibliotheek Zierikzee wordt vanaf woensdag 12 september de gratis cursus 'Klik en Tik, het internet op' gegeven. 

ZIERIKZEE - Het programma is voor mensen die moeite hebben met computers en internet. Doel is om hen hiermee vertrouwd te maken. De cursus van vier lessen is laagdrempelig en houdt rekening met een laag taalniveau. Onder bijstandsgerechtigden en ouderen zijn nogal wat mensen die niet goed overweg kunnen met computers. Daardoor is het voor hen moeilijker om een baan te vinden of zelfstandig te functioneren. Het programma 'Klik en tik' biedt mensen de kans om kennis te maken met de computer, internet en sociale media.

De cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van 9.30 uur tot 11.30 uur, en start op woensdag 12 september en vervolgens op 19, 26 september en 3 oktober 2018. De cursuslocatie is de Bibliotheek Zierikzee, Hatfieldpark 1.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl.

Klik & Tik is een gratis oefenprogramma wat vanaf huis te volgen is. Er zijn drie delen en men kan instappen op het eigen niveau. Via filmpjes bekijken deelnemers de eenvoudige uitleg en daarna gaan ze aan de slag met praktische oefeningen. De ervaring leert dat de deelnemers graag begeleiding krijgen bij de oefeningen. Op gezette tijden kunnen ze door het jaar heen daarom bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning.

Meer berichten