Portret Jacob Cats
Portret Jacob Cats (Foto: Bron: Rijksmuseum SK-C-180)

Beeldend, muzikaal en literair eerbetoon aan Vadertje Cats

In 2018 is het 400 jaar geleden dat de zeventiende-eeuwse Zeeuwse dichter Jacob Cats debuteerde met Sinne- en Minnebeelden, het beroemde emblemataboek. Ter ere van dit jubileum is Brouwershaven, de geboorteplaats van Cats, van 8 tot 23 september het decor voor de manifestatie 'DICHTER bij CATS'. Een beeldend, muzikaal en literair eerbetoon aan 'vadertje Cats'.

BROUWERSHAVEN - Jacob Cats was een van de literaire 'grote vijf' uit de Gouden Eeuw. Naast dichter en schrijver was Cats ook bestuurder en staatsman. Om deze Brouwse beroemdheid te herdenken én eren, biedt Brouwershaven twee weken lang een gevarieerd programma, waarin op uiteenlopende manieren het leven en werk van Cats wordt belicht, met bijzondere aandacht voor zijn literaire kwaliteiten. Het hoofdpodium voor de manifestatie is de Grote of Sint Nicolaaskwerk in Brouwershaven. Ook in het Brouws Museum wordt aandacht geschonken aan Cats 400 jaar dichter. De manifestatie loopt van 8 september t/m 23 september. Kijk voor het programma op dichterbijcats.nl

Op zaterdag 8 september om 15.30 uur gaat de manifestatie feestelijk van start, geopend door wethouder Jacqueline van Burg. Daarna volgt een inleiding door Marien Bierens en Anya Marinissen, conservator en vakreferent van ZB | Planbureau en Bibliotheek Zeeland. Ter afsluiting verzorgt muziekgezelschap Camerata Trajectina een uniek optreden. Aanvang: 15.30 uur. Locatie: Sint Nicolaaskerk, Brouwershaven.

Meer berichten