Juryleden verkiezing bezoeken provinciewinnaars in Dreischor

Juryleden van de verkiezing Vereniging van het Jaar hebben afgelopen dinsdag een bezoek gebracht aan de provinciewinnaars Manage Balans/SPGSD en Muziekvereniging Crescendo.

DREISCHOR - Manege Balans/SPGSD is provinciewinnaar in de categorie sport en Muziekvereniging Crescendo is provinciewinnaar in de categorie cultuur. Toevalligerwijs komen beide verenigingen uit dezelfde plaats: Dreischor. Na afloop van het bezoek reageerde de jury enthousiast: "De interviews gingen goed. Het is bijzonder om te zien wat deze mensen allemaal doen voor hun vereniging en dat ze dat ook nog heel normaal vinden." De verenigingen werden door middel van een interview getoetst op thema's als: maatschappelijke impact, duurzaamheid en betrokkenheid.

De komende weken komt de verkiezing Vereniging van het Jaar tot ontknoping. Bekende ambassadeurs uit de sport- en cultuurwereld bezoeken samen met juryleden alle provinciewinnaars. Vervolgens kiezen zij per categorie drie winnaars die doorgaan naar de landelijke finale. Uiteindelijk mag één sportvereniging en één cultuurvereniging de titel Vereniging van het Jaar gaan dragen. De winnaars zullen bekend gemaakt worden tijdens de Nationale Sportweek eind september. Zij winnen Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de verenigingen extra in de schijnwerpers te zetten.

Verenigingen in heel Nederland werden aan het begin van het jaar uitgedaagd hun verenigingsverhaal te delen via verenigingvanhetjaar.nl. In 71% van alle gemeenten in Nederland deden verenigingen mee aan de verkiezing. Per provincie werd de vereniging met de meeste stemmen en hoogste beoordeling provinciewinnaar.

Meer berichten