Duo-Concert Viool en Cello, vrijdag 23 februari 15:30 t/m 16:30 uur
Duo-Concert Viool en Cello, vrijdag 23 februari 15:30 t/m 16:30 uur (Foto: Johan Mulder)

Festival van wereldmuziek op en rond de Open Monumentendag

Muziek Monumentaal is een festival van wereldmuziek op en rond de jaarlijkse Open Monumentendag op Schouwen-Duiveland. Met een divers programma van wereldmuziek wordt geprobeerd een extra dimensie te geven aan de beleving van de monumenten die op deze dag nu eenmaal centraal staan.

ZIERIKZEE - Door middel van muziek zoeken naar verbindingen met monumenten en vanuit monumenten met muziek, dat geeft toegevoegde waarde. Dat is wat Muziek Monumentaal zoekt. Het programma speelt zich hoofdzakelijk af in Zierikzee, maar ook daarbuiten, zoals in Haamstede en Brouwershaven.
Op donderdag 6 september is er, in samenwerking met de werkgroep Open Monumentendag, op en rond de weekmarkt in Zierikzee een openingsact om het publiek alvast wat in de sfeer te brengen. Fantasierijk uitgedoste steltlopers van de groep Fantasia trekken rond in het centrum van de stad. Dan worden er ook programmaboekjes verspreid
Het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland, de Werkgroep Open Monumentendag en Muziek Monumentaal tekenen samen voor de openingsavond in Ons Dorpshuis. Harpiste Dorine van Dijk en bas-bariton Martijn Hop nemen hun publiek mee op een reis door Europa vol met licht klassieke muziek.
Zaterdag 8 september is er op allerlei monumentale en soms verrassende plekken muziek van overal te horen. Muziek in allerlei soorten en stijlen. Klassiek, jazz, gipsy, latin american, Franse cansons, het is er allemaal en op diverse monumentale locaties in Zierikzee.
In de Tour Classique trekt een Strijkkwartet van het Dordrechts Kamerorkest over Schouwen-Duiveland. De start is in de Lutherse kerk in Zierikzee en via Slot Haamstede wordt afgerond in de St. Nicolaaskerk in Brouwershaven.
Samen met het Stadhuismuseum wordt in Zierikzee weer een exclusieve Tour des Monuments gehouden langs drie monumentale locaties in de stad. Met een gids gaat de tocht gaat langs het Burger Weeshuis, het woonhuis Havenpark 6A en de Noordhavenpoort. Op elke locatie wordt de geschiedenis van het monument verteld en is er een muziekoptreden. Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden bij het Stadhuismuseum.
Om 16.00 uur is er een groots slotoptreden van Squander Squad op het Havenplein en de 'after party' is vanaf 18.00 uur bij Café De Biet aan de Nieuwe Haven.
Meer informatie is te vinden op www.muziekmonumentaal.nl en op ww.facebook.com/muziekmonumentaal.

Meer berichten