Slot Haamstede.
Slot Haamstede. (Foto: Rob Dolaard)

Landelijke opening Open Monumentendag 2019 op Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland is op donderdag 12 september 2019 de locatie voor de landelijke opening van Open Monumentendag. 
 
ZIERIKZEE - Dat heeft de landelijke organisatie, Stichting Nederland Monumentenland, op donderdag 6 september tijdens de opening van Open Monumentendag 2018 in Den Haag bekendgemaakt.

Sinds 1987 vindt elk jaar op de tweede zaterdag van september de landelijke Open Monumentendag plaats. Tijdens deze dag worden monumenten opengesteld voor het publiek, bij voorkeur die monumenten die dat normaal gesproken niet zijn. De landelijke opening vindt elk jaar in een andere gastgemeente op de donderdag vooraf plaats.

Wethouder van Burg is ontzettend trots. "De landelijke opening is een fantastische kans om het prachtige erfgoed van Schouwen-Duiveland landelijk breed onder de aandacht te brengen". 

Met haar ruim 1200 rijks- en gemeentelijke monumenten is Schouwen-Duiveland een vaste deelnemer aan Open Monumentendag, met elk jaar weer een stijgend aantal bezoekers. In 2017 behaalde Schouwen-Duiveland met 15.000 bezoekers de landelijke top 10 van meest bezochte monumentengemeenten. 

De keuze voor Schouwen-Duiveland als locatie voor de landelijke opening is mede dankzij de inzet van de voorzitter van het Erfgoed Platform Schouwen-Duiveland, tot stand gekomen. "Het college is Ria Geluk dan ook dankbaar voor haar inzet en uiteraard met dit prachtige resultaat", aldus wethouder Van Burg.

Meer berichten