Ons Clubje ontvangt graag nieuwe leden. De activiteiten zijn elke veertien dagen in de Hoeksteen in Scharendijke. FOTO: Willemien Lemkes
Ons Clubje ontvangt graag nieuwe leden. De activiteiten zijn elke veertien dagen in de Hoeksteen in Scharendijke. FOTO: Willemien Lemkes (Foto: willemien lemkes)

'Het zijn bijeenkomsten waar de mensen naar uitkijken'

Tot 2017 organiseerden enthousiaste vrijwilligers onder de paraplu van de ANBO gezellige middagen in de Hoeksteen, naast de Bethlehemkerk. Daarna gingen ze zelfstandig verder en noemde het Ons Clubje. De bedoeling is om gezellig bij elkaar te zijn, een kaartje ter leggen, te koersballen of te schaken. En tijdens de koffie komen ook de verhalen los.

door Willemien Lemkes

SCHARENDIJKE - Secretaris Martha Schoonaard ziet dat de mensen die komen, genieten van de gezelligheid. "Het zijn bijeenkomsten waar de mensen elke keer naar uitkijken. In de vakantie missen zij het echt. Daarom organiseren wij dan ook een paar uitjes. Toen hier de ANBO stopte, was dat ook het geval in Brouwershaven, Kerkwerve, Renesse en Haamstede. Daar zijn geen andere clubjes voor in de plaats gekomen. Dus ik wil de bewoners van die dorpen graag uitnodigen voor Ons Clubje."
Naast de tweewekelijkse bijeenkomsten wordt er twee keer per jaar een modeshow georganiseerd. Twee dames uit Scharendijke lopen dan als 'mannequin' mee, samen met de dames van Isabella mode. Er staan veel rekken met kleding langs de kant, zodat er volop gekocht kan worden. De mosselmaaltijd en de kerstmiddag zijn vaste onderdelen die erg gewaardeerd worden. Voorzitter Jeanet van den Cingel omschrijft Ons Clubje als: het ondersteunen van mensen die met plezier hier komen en hun verhaal kwijt kunnen. Je moet eens horen hoeer in de pauze gekletst wordt en met elkaar meegeleefd. En wij genieten er weer van om onze bezoekers een beetje te vertroetelen."

Riet Pattenier is 87 en wil graag onder de mensen zijn. "Ik woon een beetje aan de buitenkant van het dorp en kan op deze manier contact houden met anderen. Ik doe altijd mee met klaverjassen. Meestal met vier personen, soms met drie en een nep vierde. Maar dat is niet zo leuk. Ik ben heel dankbaar voor de mensen die het voor ons organiseren."
De schakers hebben eigenlijk geen tijd om te praten. Er wordt serieus gespeeld en alles wordt precies bijgehouden op de klok. Zij waren al ver voor 14.00 uur aanwezig om alles klaar te zetten. Het oudste lid is mevrouw Cooman. Zij is 98 jaar oud. "Vroeger had ik geen tijd voor zulke dingen, we hadden het altijd druk met het bedrijf. En toen mijn man nog leefde, gingen we er vaak op uit. Toen mijn man twintig jaar geleden overleed, ben ik door andere dames meegenomen. En nooit meer weggegaan. Ik vind het fijn om hier andere mensen te ontmoeten."

Ons Clubje ontvangt graag nieuwe leden. De activiteiten zijn elke veertien dagen in de Hoeksteen in Scharendijke. Daarnaast zijn er uitjes en andere leuke middagen. Martha Schoonaard geeft graag inlichtingen: 06-53681682.

Meer berichten