Mels Hoogenboom in De Maagd
Mels Hoogenboom in De Maagd (Foto: Ramon de Nennie)

Drie monologen in theater De Verdieping

Zondagmiddag 14 oktober worden in theater De Verdieping in Zierikzee drie monologen gespeeld. Deze korte mooie solovoorstellingen zijn slechts eenmalig gezamenlijk te zien.

Mels Hoogenboom speelt in De Maagd het grotendeels waargebeurde verhaal van een jonge jongen uit Nieuwerkerk. In 1914 wordt hij opgeroepen voor dienst. De Eerste Wereldoorlog was uitgebroken en de grens moest bewaakt worden. Na een korte opleiding wordt hij op patrouille gestuurd aan de grens, bij Hulst.

In de Fles spreekt een vrouw van middelbare leeftijd zich uit over de idee dat het alcoholgebruik onder 50+ers te hoog zou zijn. Sarah Montazeri geeft op humorvolle wijze gestalte aan deze vrouw, die heus wel zou willen stoppen. En tot slot speelt Annet Minderhout in De Schelp Betje Wolff. Deze beroemde Nederlandse schrijfster is geboren in Vlissingen. Na een affaire werd ze door de bevolking weggehoond toen ze 17 jaar oud was. Jaren later komt ze terug in deze stad. Met een speciale reden.

De monologen zijn geschreven en geregisseerd door Rens Schot. De acteurs zijn spelers van Theatergroep Zierik en De Zeeuwse Komedie uit Vlissingen. Vanaf 14.30 uur is de foyer geopend en om 15.00 uur start de eerste voorstelling. Kaarten à € 5,00 (inclusief koffie) zijn te reserveren via www.theatergroepzierik.nl.

Ook voor de najaarsvoorstelling De Revisor, die op 1 november in première gaat.

Meer berichten