Onder de naam Collectief Vier exposeert een viertal Zeeuwse kunstenaars werk bij Galerie het moment in Zierikzee. FOTO: PR
Onder de naam Collectief Vier exposeert een viertal Zeeuwse kunstenaars werk bij Galerie het moment in Zierikzee. FOTO: PR (Foto: )

Werk van vier Zeeuwse kunstenaars in Zierikzee

Onder de naam Collectief Vier exposeert een viertal Zeeuwse kunstenaars werk bij Galerie het moment in Zierikzee. Voor dit nieuwe collectief is het de eerste officiële expositie.

ZIERIKZEE - De vier kunstenaars - Jorien Brugmans, Leen van Duivendijk, Johan Klein en Margriet de Vries - geven elk op eigen wijze invulling aan het thema van de expositie: Landscape. Dat levert een boeiend geheel op. Waar de één als invalshoek kiest voor de ruimtelijke werking van het Zeeuws landschap, laat de ander het landschap onderdompelen in de soms imposante wolkenpartijen die onlosmakelijk verbonden zijn met het Zeeuwse landschap. Maar ook karakteristieke elementen die niet weg te denken zijn uit het landschap, zoals torens, bruggen of industriële gebouwen, markeren die ruimte van het landschap. De kunstenaars scheppen een sfeer waarin kleur, licht en donker beeldbepalend zijn. Zo ontstaat er een gevarieerd geheel waarin de optimistische, romantische of sinistere sfeer van het landschap zich ontvouwt. Het tentoongestelde werk laat zien hoe het Zeeuwse landschap een blijvende bron van inspiratie is. De expositie is van 3 oktober tot en met 27 oktober. Op zaterdag 6 oktober zijn de kunstenaars aanwezig. Poststraat 28, Zierikzee.

Meer berichten