De organisatie, van links naar rechts Josephine Schot, Anita Viergever en Daniëlle van der Velde. FOTO: Ton Meuldijk
De organisatie, van links naar rechts Josephine Schot, Anita Viergever en Daniëlle van der Velde. FOTO: Ton Meuldijk (Foto: Ton Meuldijk)

De stoute schoenen aangetrokken

Wie is er niet groot mee geworden? Je favoriete nummer playbacken tijdens de bonte avond op school of in de vakantie op de camping. Al jarenlang wordt er in de wintermaanden in dorpshuis de Schutse ook een playbackshow georganiseerd.

door Mariska den Hartog

BURGH-HAAMSTEDE – Afgelopen voorjaar kwam dat op losse schroeven te staan, want de vorige organisator gaf te kennen ermee te stoppen. Anita Viergever, Daniëlle van de Velde en Josephine Schot besloten toen het stokje over te nemen om dit evenement niet verloren te laten gaan. Daniëlle: "Ik ben opgegroeid met de playbackshow hier in het dorp. Zelf deed ik ook altijd mee. Als Whitney Houston bijvoorbeeld, met een doek op m'n hoofd. Onze meiden deden vorig jaar voor het eerst mee, dat vonden we geweldig."

De stoute schoenen

Anita vult aan: "Het zou toch jammer zijn als dat niet voortgezet zou worden? Daarom hebben wij de stoute schoenen aangetrokken." Het drietal ging met elkaar om tafel en het was al snel duidelijk hoe, wat, waar en wanneer. "We moesten eerst zeker weten of het financieel haalbaar zou zijn. En we wilden er wel een eigen draai aan geven natuurlijk," voegt Anita toe.

Samen sterk

Alle drie hebben ze zo hun sterke punten: Anita is van het organiseren en plannen, Daniëlle legt de contacten en Josephine is het creatieve brein. Toen het financiële plaatje er positief uitzag, gingen ze op zoek naar de nodige vrijwilligers. Ze kregen daarnaast veel hulp van Marcel Willemse van de Molenberg, die veel ervaring heeft met organiseren.

Medewerking

Anita: "Daniëlle van Tongeren gaat het presenteren, dat zagen we zelf niet zo zitten. Rinus, de beheerder van het dorpshuis, helpt ook met van alles en we hebben een dj die licht en geluid verzorgt en juryleden bereid gevonden mee te doen. Er zijn zowel grote als kleine ondernemers die sponsoren. De medewerking in het dorp is groot, dat is echt heel fijn." Tot nu toe valt het het drietal alleszins mee om het playbackfestijn te organiseren. Daniëlle: "Ik had zoiets nog nooit gedaan, wist niet wat ik moest verwachten. Maar er gaat tot nu toe weinig mis. We vullen elkaar goed aan. In onze groepsapp gaat dat heel makkelijk. Schiet je iets te binnen, dan gooi je het even in de groep." Naar eigen zeggen scheelt het volgens de dames ook dat ze op tijd begonnen zijn. "Al voor de zomer hebben we het kenbaar gemaakt dat de playbackshow op 10 november zou zijn. De mensen weten het dus in ieder geval op tijd. We hebben de datum bewust iets naar voren gehaald. December is al zo druk voor iedereen."

Inschrijvingen

De inschrijvingen lopen al lekker. Maar er is dan ook best veel promotie gemaakt. Daniëlle: "We hebben inschrijflijsten voor de scholen, posters en flyers gemaakt en we zijn actief op Facebook. Mensen van buiten Burgh-Haamstede zijn ook van harte welkom om mee te doen. Het is voor jong en oud, vooral van die laatste categorie mogen er nog wel wat aanmeldingen bij."

Deelname is kosteloos en aanmelden kan via een mailtje: playbackshowbh@gmail.com

Meer berichten