Knutselen met Marlies Verda is een van de activiteiten van het Watersnoodmuseum in de herfstvakantie. FOTO: PR
Knutselen met Marlies Verda is een van de activiteiten van het Watersnoodmuseum in de herfstvakantie. FOTO: PR (Foto: )

Kom in de vakantie knutselen bij het Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft een uitgebreide activiteitenagenda voor de komende herfstvakantie. Van lezingen tot knutselworkshops en voor jong en oud(er). Oktober is tevens de Maand van de Geschiedenis en daar wordt bij de geplande activiteiten rekening mee gehouden.

OUWERKERK – Zondag 14 oktober gebruikt een wandelorganisatie het museum als startlocatie van drie wandelroutes: 6,3 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. Starttijden tussen 10.30 en 15.00 uur bij de ingang van het museum. Organisatie: Hans Hartmann Wandelingen. Omdat de organisatie via een andere partij verloopt zijn aan de activiteit wat kosten verbonden: € 2,- p/p. voor volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 50 eurocent.

Diezelfde zondag is er in het museum een lezing getiteld: 'Watersnoodramp op Penningen' door handwerksman Sjaak Jasperse uit Terneuzen. Hij heeft op eigentijdse wijze de ramp verbeeld in 38 penningobjecten. Alle penningen (nog te zien tot met 28 oktober 2018 in caisson 3) zijn creatieve verbeeldingen van de verhalen die hij hoorde over de watersnood van 1953. Deze lezing geeft hij ook nog een keer op zondag 28 oktober.

Stormvloed in de Schelphoek
Donderdag 18 oktober geeft filmmaker/regisseur Tjeerd Muller een lezing over zijn recente productie 'Stormvloed in de Schelphoek'. Aanvang 15.00 uur. Behalve een introductie over de totstandkoming van de film wordt deze ook vertoond.

Op vrijdag 19 oktober worden er tussen 11.00-14.00 uur in caisson 1 inloopworkshops 'zinkstukjes maken' gegeven in het Watersnoodmuseum. Zinkstukken werden na de watersnoodramp in '53 gebruikt om een bodem te maken om caissons op te plaatsen. Tijdens de inloopworkshops gaan kinderen aan de slag met een eigen gemaakt zinkstukje. Aanmelden is niet nodig. De workshops zijn geschikt/bestemd voor kinderen.

Geschenkwoningen

Zondag 21 oktober om 11.00 uur geeft Janny Lock een lezing over "Geschenkwoningen". Lock (Giesendam, 1949) deed uitgebreid onderzoek naar de geschenkwoningen en publiceerde diverse artikelen over het onderwerp.
De lezing is gericht op volwassenen, maar ook voor kinderen interessant. Diezelfde dag, zondag 21 oktober, maar dan om 14.00 uur geeft de afdeling Zeeland van Rode Kruis Nederland een lezing over ramphulpverlening anno toen en nu. Siwart Mackintosh vertelt over de hulpverlening bij de natuurramp in Sint Maarten en blikt terug naar de hulpverlening in 1953.

Knutselen
Donderdag 25 oktober (11.00, 13.00 en 15.00 uur) zijn er knutselworkshops met kunstenares Marlies Verda. Zij gaat met kinderen een eigen 'Geschenkwoning' knutselen. De workshop is gratis en toegankelijk voor kinderen van 4 tot 13 jaar (bij een betaald museumbezoek).

Lezing hoogleraar
Op donderdag 25 oktober, maar dan meer gericht op volwassenen, geeft professor dr. ir. Bas Jonkman, Hoogleraar Waterbouw aan de TU Delft een lezing met als titel: 'Oplossingen voor hoogwaterbeschermingen wereldwijd'. Deze lezing begint om 15.00 en duurt tot ongeveer 16.30 uur (lezing en mogelijkheid tot vragen).

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de activiteitenpagina van www.watersnoodmuseum.nl. Reserveren kan via info@watersnoodmuseum.nl of 0111-644382. Deelname aan de activiteiten van het museum is gratis bij een betaald museumbezoek.

Meer berichten