Monique van der Wekken- van der Werve is gastvrouw van de eerstvolgende Open Coffee. FOTO: Wervelingen coaching
Monique van der Wekken- van der Werve is gastvrouw van de eerstvolgende Open Coffee. FOTO: Wervelingen coaching (Foto: Wervelingen coaching)

Open Coffee 0111 in nieuw jasje

Veel ondernemers kennen het concept Open Coffee waarschijnlijk wel. Informele, laagdrempelige bijeenkomsten om met elkaar te netwerken zonder lidmaatschap of verplichting. Ook op Schouwen-Duiveland wordt met regelmaat een Open Coffee 0111 georganiseerd.

door Mariska den Hartog

Noordgouwe – Onderneemsters Sandra van Luijk en Patricia van de Kasteele hadden afgelopen jaren de organisatie in handen, maar door veranderingen in hun bedrijven wilden ze het stokje graag overgeven. Sandra: "We hebben gekeken of het iets was dat Ondernemerskring Schouwen-Duiveland (OSD) kon oppakken. Het was mooi geweest als zij dat als tussenstap van vrijblijvende bijeenkomsten naar een lidmaatschap bij OSD hadden kunnen realiseren." Helaas lukte dat niet, het blijkt soms gewoon lastig om mensen te vinden die de kar willen trekken.

Waardevol netwerk

Sandra wilde toch dat dit waardevolle netwerk niet verloren zou gaan en zette de schouders eronder om de Open Coffee 0111 in een iets ander jasje te steken. "Het laagdrempelige karakter staat voorop. De toegang is op basis van vrijwillige bijdrage en onder het genot van een kop koffie is er ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan. Leren van elkaar en elkaars kwaliteiten benutten. Bij deze nieuwe opzet wordt er gestreefd naar meer input van de Open Coffee 0111 leden zodat er elke keer een andere gastlocatie is. Die gastlocatie organiseert dan de bijeenkomst. Zo kun je als Schouwse ondernemer je eigen bedrijf presenteren, eventueel in samenwerking met andere ondernemers."

Samenwerken

Op vrijdag 12 oktober vindt de Open Coffee 0111 plaats bij Wervelingen-coaching in Noordgouwe. De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 18.00 uur. Monique van der Wekken geeft daar coachsessies aan individuen, teams en pubers met behulp van paarden. Samen op zoek naar de oplossing voor een persoonlijke vraag of probleem, de kracht van het team of juist de zwakke punten inzichtelijk maken. Eerst bewustwording van wat je doet en waarom, daarna kan je er iets aan veranderen. Deze middag legt Monique uit waarom zij dit doet en ze geeft een coachingsessie met als thema "Samenwerken hoe is dat voor mij?" Wie nu denkt te gaan paardrijden heeft het mis. Paardencoaching is altijd naast en nooit op het paard. Bovendien is ervaring met paarden voor deze sessies niet nodig.

Actief deelnemen

Een aantal belangstellenden krijgt de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de teamsessie, maar als omstander word je er ook bij betrokken. Als je actief wilt deelnemen, trek dan stevige schoenen aan. De locatie is aan de Heereweg 37 in Noordgouwe. Zie ook de Facebookpagina Opencoffee0111 voor aanmelden en informatie.

Zie ook de Facebookpagina Opencoffee0111

Meer berichten