De nieuwe vestiging van Galerie Haamstede.
De nieuwe vestiging van Galerie Haamstede. (Foto: Jan de Roode)

Opening nieuwe vestiging Galerie Haamstede

Op 26 oktober opent op de Schuithaven 11 in Zierikzee de nieuwe vestiging van Galerie Haamstede met een open huis van 16.00-19.00 uur. ‘Met een tweede vestiging breiden we onze activiteiten uit en verwachten een grotere doelgroep te bereiken’, zegt Petra van Gent, galeriehoudster.

ZIERIKZEE - Galerie Haamstede in de Westhoek blijft hoofdvestiging. ‘De galerie In Burgh Haamstede heeft een belangrijke functie als atelier en expositieruimte. In Zierikzee geven we een overzicht van het werk en is meer aandacht voor workshops en educatie.

Galerie Haamstede biedt beeldend kunstenaars ruimte om te werken en te exposeren. Gedurende de zestien jaar van haar bestaan, hebben veel kunstenaars uit binnen- en buitenland hiervan gebruik gemaakt. Het aanbod aan kunstwerken bestaat o.a. uit schilderijen, tekeningen, sculpturen en sieraden.

Laagdrempeligheid is een belangrijk kenmerk van Galerie Haamstede: ‘We brengen zowel kunst van professionele kunstenaars als werk van de betere amateur. Door het podium dat we bieden en dan vooral tijdens de Kunstschouw, hebben meerdere van deze amateurs bekendheid gekregen en exposeren nu in galeries elders in binnen- en buitenland’.

Sinds 2017 worden ook workshops gegeven in de galerie. Bezoekers die zelf creatief willen zijn, kunnen in de toekomst terecht in zowel Burgh Haamstede als Zierikzee.

Tijdens het winterseizoen is Galerie Haamstede in Zierikzee geopend op donderdag- en vrijdagmiddag van 2 tot 5 uur. De andere middagen is de galerie in Burgh Haamstede geopend. Ook bezoek op afspraak.

Meer berichten