In het eigen theater de Verdieping speelt Theatergroep Zierik een reeks voorstellingen onder regie van Yolanda Smits, getiteld De Revisor. FOTO: Peter Kouijzer
In het eigen theater de Verdieping speelt Theatergroep Zierik een reeks voorstellingen onder regie van Yolanda Smits, getiteld De Revisor. FOTO: Peter Kouijzer (Foto: Peter Kouijzer)

Theatergroep Zierik speelt De Revisor in eigen theater

In het eigen theater de Verdieping speelt Theatergroep Zierik een reeks voorstellingen onder regie van Yolanda Smits, getiteld De Revisor. Theatergroep Zierik tekent voor een vrolijk toneelstuk waarbij mens, maatschappij en media een (lach)spiegel voorgehouden wordt.

ZIERIKZEE - De Russische schrijver Nikolaj Gogol schreef De Revisor in 1836. Hij schreef deze satire als aanklacht tegen de politiek. Is er, zo'n twee eeuwen na de première, veel veranderd in de maatschappij?

In het ogenschijnlijk gezapige provinciestadje Dendermalsen gaat het gerucht dat er een revisor, een controleur uit Brussel, is gearriveerd. En hij is niet alleen gekomen. Paniek en verwarring alom in de kleine gemeenschap. Geen nieuws wordt nieuws, echt nieuws wordt verdoezeld. De media is de lachende derde.

De voorstelling kan het beste omschreven worden als een kleurrijk stripverhaal, waarin veertien personages op komische wijze laten zien hoe de mens reageert als het kleed waaronder alles geveegd wordt, opgerold wordt.

De Revisor is te zien in Theater De Verdieping in Zierikzee. De voorstellingen zijn gepland op 1, 2, 3, 8, 9, 10, 16, 16 en 17 november. Aanvang 20.00 uur. 10 november ook om 14.00 uur. Kaartjes: theatergroepzierik.nl

Meer berichten