Plezierig langer zelfstandig wonen

Donderdag 1 november organiseert SMWO samen met de ouderenbonden KBO en PCOB en de Seniorenvereniging Schouwen-Duiveland een voorlichtingsbijeenkomst voor senioren. Het thema deze keer is: Plezierig langer zelfstandig wonen.

ZIERIKZEE - Met het ouder worden zullen de eisen die mensen stellen aan de woning waarschijnlijk veranderen. Misschien is op den duur een traplift nodig, maar wordt deze vergoed of moet men deze helemaal zelf betalen? Of misschien is er op een gegeven moment extra zorg nodig. Maar hoe regelt u dat eigenlijk? Misschien wordt het huis te groot, of de tuin. Welke mogelijkheden zijn er op dit moment om het woon- en leefgenot op peil te houden of zelfs te verbeteren met het ouder worden?

Tijdens deze thema-middag zal Monique Cornelissen van de gemeente ingaan op de voorzieningen die er zijn vanuit de WMO. Medewerkers van SMWO zijn aanwezig om bezoekers te informeren over bijvoorbeeld mantelzorgondersteuning en maatschappelijk werk. Of als u het op prijs zou stellen als er af en toe iemand langskwam voor gezelligheid. Maar ook als u het nog steeds moeilijk heeft met verwerken van het verlies van een dierbare, kunnen zij wellicht helpen.

Iedereen is welkom, de toegang is deze middag gratis. De bijeenkomst is vanaf 14.00 uur in het Hervormd Kerkcentrum, Havenplein 17 in Zierikzee.

Meer berichten