De gemeente werkt mee aan het plan door in overleg met het Bestuur van de Grote Kerk de verlichting uit te schakelen. FOTO: Stadsraad Brouwershaven
De gemeente werkt mee aan het plan door in overleg met het Bestuur van de Grote Kerk de verlichting uit te schakelen. FOTO: Stadsraad Brouwershaven (Foto: Stadsraad Brouwershaven)

Het licht gaat even uit in Brouwershaven

Zaterdag 27 oktober wordt de Nacht van de Nacht gehouden en op initiatief van de Stadsraad Brouwershaven worden de Grote- of Sint Nicolaaskerk en het voormalige Stadhuis een nachtje in het donker gezet.

BROUWERSHAVEN - De Nacht van de Nacht is een sinds 2006 bestaand initiatief en wordt dit jaar op zaterdag 27 oktober gehouden. Doel is om aandacht te schenken aan de lichtvervuiling en de gevolgen daarvan. Op heel veel plekken brandt in de nacht onnodig licht. Grote lichtvervuilers zijn de openbare verlichting en reclameverlichting.

Die overdaad aan licht heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid, we doen niet voor niets de gordijnen in de slaapkamer dicht. Maar ook de natuur raakt van slag als een duidelijk dag/nacht ritme ontbreekt. Dat dieren er last van hebben mag duidelijk zijn, de oriëntatie raakt ontregeld, beesten schrikken en bijvoorbeeld trekvogels raken van hun route. Dat het economisch en milieutechnisch ook beter is om minder energie te gebruiken is wel duidelijk.

Bewoners worden opgeroepen deze zaterdagavond de buitenlampen gedoofd te laten en zeker niet 's-nachts te laten schijnen. Zelfs de gordijnen sluiten draagt bij aan het succes van de actie.

Meer berichten