Foto: Leen Koper

KunstPoort geeft lokale kunsten een podium

Na de afgelopen twee edities van de expositie KunstPoort, zijn creatieve bewoners uit de Zierikzeesche wijk Poortambacht aan de slag gegaan met het voorbereiden van een nieuwe expositie.

ZIERIKZEE - De voor de kunstgroep inmiddels vertrouwde locatie van Allévo, namelijk Borrendame, zal op zaterdag 10 november 2018 een podium bieden aan uiteenlopende kunstdisciplines.

Extra podium

Door het succes van eerdere edities hebben zich veel nieuwe deelnemers aangesloten en is de kunstgroep op zoek gegaan naar een extra podium voor de expositie KunstPoort. Dit jaar vindt de expositie KunstPoort gecombineerd plaats met het repaircafe, wat gehouden wordt in Kinderboerderij De Punt van het Gors in Zierikzee.

Bezoeken

Gedurende de dag is de expositie KunstPoort in Zierikzee te bezoeken van 09.00 tot 16.00 uur in de locatie Borrendamme, Scheldestraat 2 en de locatie Gors, scheldestraat 5. De kunstenaars zijn aanwezig om meer over hun geëxposeerde werken te vertellen. Zij stellen tijdens de expositie hun werken ten toon en gaan gericht aan de slag met het creëren van nieuwe kunst. Ook de creatievelingen van de dagbesteding van Gors laten hun kunstwerken zien aan het publiek. De toegang is geheel gratis.

Verborgen talent

Het initiatief KunstPoort is gestart vanuit SMWO in samenwerking met Zeeuwland. Zij zagen dat er in de wijk veel verborgen talenten op het gebied van beeldende kunst te zien waren. Om inwoners uit de wijk Poortambacht een podium te geven waarin deze talenten tot uiting konden komen, zijn de diverse kunstenaars uit de wijk bij elkaar gebracht en hebben zich gezamenlijk gericht op het organiseren van de expositie KunstPoort. Het doel is om de expositie ongeveer tweejaarlijks te laten plaatsvinden.

Volg KunstPoort ook op Facebook.

Meer berichten