Foto: unknown

Mozart centraal bij jubileumconcert Luscinia

Vocaal ensemble Luscinia bestaat vijftien jaar en viert dit heuglijke feit met een uniek concert op zaterdag 24 november met onder meer de Grosse Messe in c-Moll KV 427 van W.A. Mozart.

DREISCHOR – Luscinia werd in 2003 opgericht door dirigent Wim Boer en richtte zich vanaf het eerste concert in 2006, met Bach 's Weihnachts-Oratorium, op uitvoeringen van grote werken met solisten en orkest, uniek op Schouwen-Duiveland. De Grosse Messe in c-Moll past in het rijtje belangrijke composities uit de 18e eeuw en vormt qua stijl en inhoud tevens een soort synthese van de muziek van Bach, Händel en Mozart.
Naast de schitterende sopraansoli, is de Grosse Messe vooral bekend om de enorme koorfuga's waarvoor Mozart werd aangezet door zijn aanstaande vrouw Constanze. Zij adoreerde de muziek van Händel en Bach. In tegenstelling tot Mozarts andere missen is deze mis veel grootser van opzet, zij het onvolledig. Het Jubileumconcert wordt geopend met een uitvoering van het feestelijke Te Deum van J. Haydn. Na dit werk volgt Litaniae de venerabili altaris Sacramento KV 243 van Mozart. Aanvang 20.00 uur, entree 27,50, maar 12,50 euro voor de jeugd. Voorverkoop via lusciniaconsort.nl

Meer berichten