Foto: Nikki van de Poel

Muziekmatinee in fiZi met René Geelhoed

ZIERIKZEE – René Geelhoed is in Zeeland en ook ver daarbuiten in de eerste plaats bekend als muzikant in de popmuziek en als frontman van The Royal Engineers. Dat hij ook als klassiek pianist aan de weg timmert, gaat hij zondag 18 november bewijzen met een muziekmatinee in filmtheater fiZi in Zierikzee. Daar brengt hij eigen composities van preludes. Om onderscheid te maken met zijn status als popmusicus doet hij dit onder de naam Rene Sebastian.

Toegankelijke muziek

"Het zijn pianostukken die mensen op het eerste gehoor zelf zouden willen spelen. Het zijn harmonieën en melodieën die een verlangen uitdrukken'', zegt Rene Sebastian. "Ik hoop dat deze muziek voor het publiek hetzelfde doet als voor mij. Dat je er lekker rustig van wordt, maar dat het wel in je hoofd blijft doorwerken.'' Zijn doel is toegankelijke muziek te maken, die zowel klassiek klinkt, maar waar ook iets van het 'nu', ofwel van hedendaagse muziek in door klinkt.

Inspiratie

Geelhoud componeert zijn preludes graag in Zeeland, zijn geboortestreek. Het contrast tussen de rock 'n roll van de stad en de sereniteit van het platteland en de kust geven hem de inspiratie om meer uit zijn piano te halen. De muziekmatinee in fiZi op zondag 18 november begint om 14.30 uur. Reserveren kan via: www.fizi.nl

Meer berichten