Kenneth de Vrieze voor twee nieuw te plaatsen caravans op zijn camping in Ouwerkerk. FOTO: Gerrit van loon
Kenneth de Vrieze voor twee nieuw te plaatsen caravans op zijn camping in Ouwerkerk. FOTO: Gerrit van loon (Foto: )

Camping is nu al helemaal volgeboekt

Volgend jaar kamperen op 't Sluitgat in Ouwerkerk? Te laat. De camping van Kenneth de Vrieze (29) is voor 2019 al helemaal volgeboekt. Kampeerders van Duinrand in Burgh-Haamstede en De Veerhoeve in Wolphaartsdijk zoeken aan de oostkant van Schouwen-Duiveland hun heil. "Aan deze kant is ook genoeg te zien."

door Gerrit van Loon

OUWERKERK – Kennet de Vrieze zette vorige week een kort berichtje op de website van camping 't Sluitgat aan de Baaipapenweg. Samen met zijn moeder is hij eigenaar. Gemiddeld één keer per dag worden ze gebeld met de vraag of er nog plek is voor volgend jaar. Niet dus. Alle 160 vaste plaatsten op de camping zijn nu al vergeven. "Op dit moment hebben wij geen staanplaatsen meer vrij in 2019. Mocht u willen wachten op een vrije plek dan kunnen wij uw gegevens noteren en u op de hoogte houden", luidde de boodschap.

Een dag later legt De Vrieze uit waar de grote animo voor zijn camping, aan de rand van het dorp, vlakbij de Oosterschelde en het strandje van Ouerkerk, vandaan komt. "Door het verdwijnen van de campings in Burgh-Haamstede en Wolphaartsdijk komen gasten hierheen. De twintig extra plekken die ik heb gecreëerd op dit perceel grond, waren zo weg."

De Vrieze helpt de kraanmachinist die een caravan van een Duits echtpaar de lucht in moet tillen en deze iets verderop op de juiste plek weer moet neerzetten. Een precies klusje. "Ich hoffe, dass alles gut geht", bibbert de vrouw als haar tweede huisje in de Schouwse lucht hangt. Haar man houdt goed in de gaten of de caravan wel op de juiste stukken grond terecht komt.

"Lekker toch, in de buitenlucht werken", glimlacht De Vrieze even later. Hij werkt al een jaar of 10 op de camping, dat een echt familiebedrijf is. Zijn opa en broer waren voorheen ook eigenaar. Sinds 3 jaar is hij mede-eigenaar.

"Dat we nu zo snel zijn volgeboekt heeft verschillende oorzaken. Je merkt dat deze kant van het eiland ook populairder wordt. Duitse gasten kijken in de rondte. O, hier is het ook wel mooi. Je hebt bij de kreken mooi natuurgebieden, het Watersnoodmuseum is om de hoek, de Oosterschelde en het strandje ook. En met een paar minuten rijden ben je in Zierikzee."

Een vaste groep gasten op zijn camping, Kenneth is er blij mee. "Ik vind het heerlijk. Ken de gasten daardoor ook goed. Voor mij hoeft er niet veel afwisseling in gasten te zijn.Alleen op ons kleine trekkersveldje zijn er 6 plekken die wisselen. Bouw je na een week net een beetje een band op met de mensen daar, gaan ze weer weg."

In vergelijking met campings op Walcheren of die in Renesse is 't Sluitgat kleinschalig. "Wij zijn niet heel toeristisch. Op deze camping kennen we elkaar", vertelt De Vrieze. Hij heeft een druk seizoen achter de rug en kijkt uit naar de rust van de winter. Zelf op vakantie? "Ja, maar op vakantie ga ik zelf liever in een huisje zitten. Niet in een caravan."

Meer berichten