Poster
Poster (Foto: Consort of Voices)

Barokensemble Concert of Voices in Burghse kerk

Barokensemble Consort of Voices presenteert in december een nieuw project met Duitse en Italiaanse barokmuziek voor de Advent- en Kerstperiode. De focus ligt op de eerste helft van de zeventiende eeuw met vocale en instrumentale muziek van Böddecker, Grandi, Merula, Rigatti, Schütz, Schein, Theile, Turini en Tunder.

BURGH - De nieuwe Italiaanse stijl, de seconda prattica, kreeg steeds meer invloed in het Duitstalige gebied en werd ingepast in de protestants-Lutherse muziektraditie. De beroemdste componist op het programma is Heinrich Schütz, die bij Giovanni Gabrieli (bekend van zijn dubbelkorige motetten) heeft gestudeerd en later nog contact heeft gehad met Monteverdi (bekend van zijn monumentale opera ‘Orfeo’). Naast deze componist staan er nog andere, minder bekende componisten op het programma zoals Johann Theile met het zelden uitgevoerde ‘Nun ich singe, Gott, ich knie’ en Franz Tunder met de wondermooie aria ‘Ein kleines Kindelein’.
Aan het concert werken twee vocalisten mee: de talentvolle jonge sopraan Marlotte van’t Hoff en de internationaal gelauwerde tenor Jan van Elsacker, specialist in dit vroegbarokke repertoire.
Geniet van de schitterende solowerken en duetten en fijnzinnige instrumentale muziek van de Italiaanse en Duitse meesters uit de 17e eeuw.
Op zaterdag 8 december vanaf 20.00 uur in de Kerk van Burgh (Burghse Ring 33). Kaarten zijn te reserveren via www.consortofvoices.nl

Meer berichten
Shopbox