Uitreiking van de Pieter Zeemanprijs en Gouden Pieter

Bij scholengemeenschap Pontes Pieter Zeeman worden vandaag, donderdag 22 november, de Pieter Zeemanprijs en de Gouden Pieter uitgereikt.

ZIERIKZEE - De Pieter Zeemanprijs, een bedrag van 2500 euro, wordt dan toegekend aan degene die de beste afstudeerscriptie natuurkunde heeft geschreven aan de Universiteit van Amsterdam. De prijs, die om de twee jaar wordt uitgereikt, wordt beschikbaar gesteld door de stichting Pieter Zeeman, maar toegekend door de UvA. De winnaar van de Pieter Zeemanprijs 2018 voor studenten natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam is Mart Pothast. Zijn scriptie gaat over elektromagnetische straling en de kosmische verspreiding door het melkwegstelsel.

Tijdens de bijeenkomst wordt, naast de Pieter Zeemanprijs ook de Gouden Pieter uitgereikt aan Susanna Engelen en Sarah van Dalen, vorig jaar leerlingen in vwo 6. Zij hebben in samenwerking met Fysant Praktijk voor Fysiotherapie in Zierikzee hun profielwerkstuk gemaakt met de titel 'Hartfrequentie bij een inspanning'. Zij ontvangen een speciaal beeldje; de 'Gouden Pieter' en iedereen bedrag van 250 euro.
De school organiseert het evenement in nauwe samenwerking met de gemeente Schouwen-Duiveland. Gastheer voor de uitreiking is Airpack in Zierikzee, producent van luchtcompressors en –drogers voor wereldwijde toepassingen.

Meer berichten