Op vrijdag 7 december draait de telefilm 'Het Hart van Hadiah Tromp' in fiZi. FOTO: PR
Op vrijdag 7 december draait de telefilm 'Het Hart van Hadiah Tromp' in fiZi. FOTO: PR (Foto: )

Filmmaker aanwezig bij vertoning van zijn films

Filmtheater fiZi in Zierikzee onderhoudt een warme band met filmmaker Erik de Bruyn, geboren in Terneuzen en opgegroeid op Schouwen-Duiveland. In dit kader is De Bruyn vrijdag 7 en zaterdag 8 december persoonlijk aanwezig in fiZi bij de vertoning van twee van zijn films. Dat zijn op vrijdag 7 december de telefilm 'Het Hart van Hadiah Tromp' en op zaterdag 8 december de film 'J. Kessels', naar het gelijknamige boek van Pieter Frans Thomèse.

ZIERIKZEE - De telefilm maakte De Bruyn in opdracht van NPO3. Deze film won eerder dit jaar zes prijzen tijdens het Internationaal Filmfestival in Venezuela. De regisseur komt vrijdagmiddag 7 december samen met de hoofdrolspeelster, de jonge actrice Chloé Leenheer naar fiZi. Ali Pankow zal met hen beiden een gesprek hebben voorafgaand aan de vertoning van 'Het hart van Hadiah Tromp'. Ook is er gelegenheid om vanuit de zaal vragen te stellen. De voorstelling, die om 12.45 uur begint, wordt bijgewoond door leerlingen van Pontes Pieter Zeeman en is tevens voor overige belangstellenden toegankelijk. Dat laatste geldt ook voor de tweede voorstelling van deze film 's avonds vanaf 20.00 uur.

Regisseur

Ook bij de vertoning van de film 'J. Kessels' op zaterdagavond 8 december om 20.00 uur zal regisseur Erik de Bruyn aanwezig zijn en in een gesprek vooraf vertellen over het maken van deze film. Tevens wordt dan aandacht besteed aan de vraag waarom 'J. Kessels' nog niet eerder op het programma van fiZi heeft gestaan. Ga voor meer informatie naar de website www.fizi.nl

Debuutfilm

De succesvolle debuutfilm 'Wilde Mossels' van Erik de Bruyn was de eerste film die fiZi vertoonde op 28 april 2001. De grote afbeelding van de poster van deze film bij de ingang van de huidige vestiging in 'Podium De Weverij' herinnert blijvend aan dat allereerste begin van fiZi.

Meer berichten