Twee dagen achter elkaar geeft het vocaal ensemble Waisisi een bijzonder kerstconcert. FOTO: PR
Twee dagen achter elkaar geeft het vocaal ensemble Waisisi een bijzonder kerstconcert. FOTO: PR (Foto: )

Waisisi belicht vanuit diverse hoeken die ene stille nacht

Twee dagen achter elkaar geeft het vocaal ensemble Waisisi een bijzonder kerstconcert. Op vrijdag 14 december in de Thomaskerk in Zierikzee en een dag later in de Brabantdamkerk in Gent. Het kerstconcert in Zierikzee heeft als thema 'All on a silent night'.

ZIERIKZEE - De afgelopen jaren heeft het ensemble een rijke voorraad aan kerstliederen, Christmas Carols, opgebouwd. Besloten werd om de allermooiste carols uit te kiezen en deze onder te brengen in een sfeervol concert. De carols worden afgewisseld door pianospel en door middel van een verhaal belichten we vanuit verschillende hoeken die ene stille nacht. Er zijn een heleboel nachten. Maar wat is er nu zo bijzonder aan deze stille nacht? En waar denk u aan op zo een stille nacht als deze? Uitgevoerd zullen o.a. worden middeleeuwse kerstliederen zoals 'Es ist ein Ros entsprungen' en het prachtige 'Gabriels message' tot moderne carols uit onze tijd zoals Mary did you know. Maar er zullen ook speciaal ingestudeerde werken klinken en de bezoekers zullen al een voorproefje krijgen van de grote Ceremony of Christmas Carols die als thema 'Scandinavië' heeft. Speciaal voor Waisisi schreef dirigent Mar van der Veer een bewerking over Det lyser I stille grender en Et sjerne skinner i natt.

All on a silent night

De titel van het concert bevat het woord 'Silent Night'. Dit wereldberoemde kerstlied werd 200 jaar geleden gecomponeerd. Op een bijzondere wijze komt het Stille Nacht naar voren in een bewerking die citaten uit het bekende kerstlied bevat. Mar van der Veer zal ook een piano-improvisatie geven over een bekend kerstlied. Een viool en dwarsfluit zijn te horen bij diverse liederen van het koor. Ook diverse solisten van het ensemble zullen zich laten horen.

In Gent

Een dag later volgt de uitvoering in de historische Brabantdamkerk in het hartje van Gent. Daar zal ook plaats zijn voor samenzang. De uitvoering in de Thomaskerk in Zierikzee (Sint Domusstraat) begint om 20.00 uur, in Gent (Sint Kristolffelstraat) begint het concert om 19.30 uur. Kaarten á 10 euro voor het Nederlandse concert zijn verkrijgbaar bij de fa. Van der Krieke op de Mol of via internet www.waisisi.nl In Gent worden uitsluitend bij de ingang van de kerk kaarten verkocht.

www.waisisi.nl

Meer berichten