Foto:

Mobiel inleveren voor zieke kinderen

Iris van den Berge (21) uit Oosterland en Kayleigh Vos (21) uit Kloosterzande slaan met hun actie twee vliegen in één klap. Door oude mobieltjes in te zamelen voor Stichting Opkikker halen ze geld op voor zieke kinderen. En gerecycelde mobieltjes zijn goed voor een schoner milieu.

door Gerrit van Loon

OOSTERLAND – De actie van de twee Zeeuwse jonge dames is onderdeel van een examenopdracht. Iris van den Berge doet de opleiding Vacansoleil Leisure Academy. Begin september 2018 ging ze haar derde en laatste leerjaar in op niveau vier aan het Scalda College in Goes. Kayleigh Vos volgt dezelfde studie. De twee vriendinnen sporten ook graag samen.

Opdracht

"Ongeveer vier weken geleden kregen wij de opdracht een activiteit te organiseren om geld op te halen voor het goede doel. Kayleigh en ik waren het over één ding volledig eens. Wij willen een goed doel steunen dat langdurige zieke kinderen een leuke dag bezorgt. Zodat die kinderen even een dag niet hoeven na te denken over hun ziekte of ziekenhuisbehandelingen. En dat ook de familie dit even allemaal kan loslaten", aldus Iris van den Berge. Naast haar opleiding werkt ze op vakantiepark Landal Port Greve in Brouwershaven in het Fun & Entertainmentteam. Ze zorgt er samen met collega's voor dat gasten op het vakantiepark een leuke vakantie ervaren.

Wedstrijd

De twee dames gaan flyers uitdelen in hun eigen omgeving. De woonplaatsen, de sportclubs en middelbare scholen waarmee ze samenwerken. De bedoeling is om met kinderen langs de deuren te gaan om de telefoons op te halen voor Stichting Opkikker.

"Maar dat is natuurlijk niet alles. Je mag eerder beginnen met inzamelen door aan je ouders te of familieleden of ze nog wat oude telefoons hebben waar ze niks mee doen. Uiteindelijk is het een wedstrijd wie het meest inzamelt. Diegene krijgt aan het einde van deze actie een prijs. Om bij te houden wie het meest heeft ingezameld, krijgen alle leerlingen een flyer zodat ze kunnen vertellen waarvoor ze de telefoons inzamelen. Op die lijst moet ook een handtekening staan van de bewoners waar ze hebben ingezameld", leggen de dames uit.

Dat mensen onbewust veel oude mobieltjes hebben, ondervinden Iris en Kayleigh zelf. Kayleigh wisselt best vaak van telefoon en ook Iris wisselt zo om de twee jaar van telefoon. Vaak omdat haar abbonement dan verloopt en ze een nieuwe telefoon mag uitkiezen. "Veel mensen bewaren hun oude telefoons en gooien ze niet weg. Puur en alleen omdat ze denken ze misschien nog eens te kunnen gebruiken. Of ze willen een reservetelefoon voor als hun huidige spontaan kapot gaat. Dat heb ik ook ondervonden", aldus Iris. Ze vond in haar eigen huis alleen al zes oude (kapotte) telefoons.

Kapot of niet

"In elk huishouden ligt wel een oude telefoon waar niks mee gedaan wordt. Kapot of niet. Waarom zou je die dan niet doneren aan het goede doel? Help je Opkikker om langdurige zieke kinderen en hun gezinnen te ondersteunen en ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu."

Heeft u nog oude telefoons liggen of kent u vrienden die een oude telefoon hebben? Laat het de meiden weten. Mailen kan naar: irisvdberge@hotmail.com

irisvdberge@hotmail.com

Meer berichten