Onder toeziend ook van Desiree raakt Peter Brussé steeds beter ingeburgerd als beheerder van het dorpshuis. FOTO: Mariska den Hartog
Onder toeziend ook van Desiree raakt Peter Brussé steeds beter ingeburgerd als beheerder van het dorpshuis. FOTO: Mariska den Hartog (Foto: )

'Ik ken het dorpshuis al supergoed'

Na het dorpshuis in Kerkwerve heeft nu ook dorpshuis de Schutse in Burgh-Haamstede een nieuwe beheerder gevonden. Rinus en Desiree Verseput nemen na ruim 34 jaar afscheid en worden opgevolgd door Peter Brussé.

door Mariska den Hartog

BURGH-HAAMSTEDE – Dat Peter het stokje overneemt is eigenlijk een heel logische stap. Hij woonde eerder al 25 jaar in het dorp en kent het dorpshuis als zijn broekzak. "Ja, ik ken het dorpshuis supergoed. Mijn ouders zijn bevriend met Rinus en Desiree en ik heb hier in het verleden dan ook vaak meegeholpen. Op mijn eigen initiatief ben ik al in november begonnen mee te lopen. Zodat ik er geleidelijk aan in kan komen. Rinus en Desiree weten bij wijze van spreken van iedere bezoeker wat hij of zij drinkt. Dat moet ik nog opbouwen. Tot nu toe heb ik al een supertijd met Rinus en Desiree gehad. Met de playbackshow en het Sinterklaasfeest als hoogtepunt." Een functie als deze is Peter op het lijf geschreven en hij kan er zijn ondernemersambities mooi in kwijt. Als beheerder word je namelijk ingehuurd door de stichting dorpshuizen en de commerciële exploitatie voer je als zelfstandige uit. "Op deze manier kan ik zonder grote risico's en investeringen toch als ondernemer aan de slag. Dat wilde ik heel graag. Maar als je aanklopt bij een bank is dat heel lastig om een financiering te krijgen. Nu is dat niet nodig."

Peters hoofd loopt over van de ideeën. Ondanks dat is hij ook realistisch en gebruikt hij het eerste jaar om in zijn rol te groeien. "Je moet ook niet te snel willen. Het is mijn bedoeling hier tot mijn pensioen te zitten. Bij mijn weten staan mensen positief tegenover mijn komst, ik wil vooral goed luisteren naar de wensen van de bezoekers." Die vaste bezoekers zijn er rond de vierhonderd per week. Er wordt gebridged en geklaverjast, de muziekvereniging repeteert er, er is zang, yoga en tai-chi. En er worden de nodige cursussen en trainingen gegeven.

Als het aan Peter ligt, worden er nog wat meer activiteiten aan het programma toegevoegd. "Er zijn nog een paar gaatjes in de week. En in de weekenden is er ruimte genoeg. Je kunt hier prima een bruiloft vieren of een verjaardagsfeest geven. Veel mensen staan daar niet bij stil. Daar hoop ik verandering in te brengen. De jeugd zal ook aangespoord moeten worden om vaker het dorpshuis te bezoeken. Wat mij betreft moet het zo zijn dat wanneer het licht brandt iedereen hier terecht kan."

Meer berichten