Dit najaar hebben ruim veertig kinderen een reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit in het Stadhuismuseum Zierikzee gevolgd. FOTO: PR
Dit najaar hebben ruim veertig kinderen een reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit in het Stadhuismuseum Zierikzee gevolgd. FOTO: PR (Foto: )

Eerste diploma's van de MuseumJeugdUniversiteit

Dit najaar hebben ruim veertig kinderen een reeks kindercolleges van de MuseumJeugdUniversiteit in het Stadhuismuseum Zierikzee gevolgd. Op 16 december ontvingen de eerste kinderen hun diploma.

ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum is het eerste museum in Zeeland dat wetenschappers en professoren uitnodigde om over hun vakgebied te vertellen. "Als Stadhuismuseum zijn wij voornemens in het voorjaar van 2019 een tweede reeks colleges aan te bieden." Een drietal landelijke wetenschappers, onderzoekers en experts hebben sinds 23 september maandelijks uitleg en antwoord gegeven op alle vragen tijdens de MuseumJeugdUniversiteit (MJU). De vierde en laatste wetenschapper, Alice Overmeer, sloot zondag 16 december de serie af met een college over het duiken naar scheepswrakken. Daarna namen de kinderen hun MJU-diploma in ontvangst. Dit waren tevens de eerste diploma's die het Stadhuismuseum mocht uitreiken in het kader van de MuseumJeugdUniversiteit. Een bijzonder moment dus. De MJU is de landelijke organisatie die wetenschap op deze originele wijze in meer dan 50 musea onder de aandacht brengt. Het Stadhuismuseum heeft de organisatie van deze Zeeuwse collegereeks op zich genomen.

Meer berichten