Band foto Merrow
Band foto Merrow (Foto: FOTO: Tanja Hoogerheijde)

Merrow in FiZi

De Zeeuwse folkband Merrow treedt zondag 20 januari om 14.30 uur voor de tweede keer op in FiZi. Deze keer presenteert de band haar eerste cd ‘A story to tell’.

Het afgelopen anderhalfjaar is de band met tussenpozen bezig geweest met het uitzoeken en repeteren van de nummers, de opnames in de studio bij accordeonist en mede-Merrow’er, Wolfert Jumelet én met de promotionele zaken. Nu is de cd dan eindelijk klaar en doet de band een toer om hem onder de aandacht te brengen.

De akoestische folkband Merrow ontstond zo’n drie jaar geleden na een sessie van Songs from the Heart in Middelburg. Sindsdien is hard gewerkt aan het opbouwen van het repertoire, dat zich laat omschrijven als ‘luisterfolk’: gevoelige ballades, liederen uit roerige tijden, traditionals enz. Altijd liederen met een verhaal, want daardoor komt de bedoeling van de componist beter tot zijn recht en wordt de (soms historische) context van het lied duidelijk.

Dit principe is ook terug te vinden in de diversiteit van de nummers op de cd, die daarom ook ‘A story to tell’ heet: de band vertelt tijdens de optredens via de uitleg vooraf én door het lied het complete verhaal.

De leden van Merrow komen uit diverse delen van Zeeland: van Schouwen (Ouwerkerk) via Walcheren (Middelburg) naar Zeeuws-Vlaanderen (Reuzenhoek en Vogelwaarde).

Merrow bestaat uit:

Wolfert Jumelet: accordeon en trekzak
David Egter van Wissekerke : viool, mandoline, gitaar en zang
Gabien Borm: zang
Bouke Nijssen: bas
Ruud Eggermont: gitaar en zang

Kaarten voor dit optreden zijn te verkrijgen via FiZi.

De cd van Merrow is in de pauze en na het optreden te verkrijgen.

Meer berichten