In het midden Hans de Munnik op trompet. FOTO: Wim Lanser
In het midden Hans de Munnik op trompet. FOTO: Wim Lanser (Foto: Wim Lanser)

'De interactie in de show is heel leuk'

Een bos, verlicht door de maan, met daarin feeën, magie, illusies en heel veel liefdesverwikkelingen.

Door Anneke Flikweert

ZONNEMAIRE - Hans de Munnik (22) uit Zonnemaire bevindt zich tussen nu en april een behoorlijk aantal dagen midden in die sprookjesachtige wereld, omdat hij samen met zes andere muzikanten van het Jong Nederlands Blazers Ensemble meewerkt aan een poppentheatervoorstelling 'De Sprookjeskoningin,' bedoeld voor het hele gezin. Hans speelt trompet tijdens de voorstelling, maar heeft ook een rol in het stuk. "Ik heb een varkensmasker op en dat is best eng, want ik zie geen moer op het toneel."

Eigenlijk studeert Hans wiskunde in Delft, maar omdat hij van jongs af aan gegrepen is door de muziek, komt er van alles op zijn pad. Hij speelde in het afgelopen jaar op de Uitmarkt met Karin Bloemen, met Rotterdam Philharmonic Banda, met Sinfonia Rotterdam, hij stond in De Doelen en in het Concertgebouw, maar net zo makkelijk speelde hij mee met de Zonnemairse Oranjeband en de schoolband van Pontes Pieter Zeeman. Hans: "Ik moet het leuk vinden, is mijn criterium. Ik doe het voor mijn plezier. En natuurlijk maak ik mijn studie wiskunde af. Soms is het wel lastig: ik wil aan de ene kant alle tijd in wiskundige problemen steken, om die te begrijpen, maar ik wil ook uren muziek maken. Ik moet ergens uitdaging in blijven vinden, heb ik ontdekt."

Hans speelde een keer de toegift mee met het Nederlands Blazers Ensemble, wilde toen nóg beter trompet leren spelen en ging op zoek naar een docent. "En voor ik het wist, deed ik een trompetstudie naast mijn studie wiskunde." Met het gezelschap van Duda Paiva treedt Hans tot april zo'n 22 keer op door heel Nederland. "Het leuke is dat de voorstelling heel interactief is en gespeeld wordt met schuimrubber poppen, bestuurd door acteurs en dansers. Daardoor krijg je de illusie dat de poppen écht tot leven komen."

Op zondag 6 januari zijn de spelers van De Sprookjeskoningin te gast met een lied uit de voorstelling bij Podium Witteman, NPO 2 vanaf 18.10 uur.

Meer berichten