Foto: privé

'Mijn autootje is compleet opgeblazen'

Het nieuwe jaar begon niet bepaald gelukkig voor Naomi de Kleinne uit Zierikzee. In de nacht van oud en nieuw werd haar auto opgeblazen door vuurwerk. Toch is er inmiddels ook goed nieuws.

door Anneke Flikweert 

ZIERIKZEE - "Wij waren op de Nieuwe Haven gezellig nieuwjaar aan het vieren," vertelt Naomi. "Om 12.28 uur werd mijn vriend gebeld: ze dachten eerst dat zijn auto getroffen was, maar later zeiden ze: 'Het is je vrouwtjes auto'. Mijn Peugeot cabrio uit 2003 stond op het parkeerterrein bij de Baden Powellweg in Zierikzee en bleek zwaar getroffen door vuurwerk. Het was alléén mijn auto. Ik ging eerst nog twijfelen of er opzet in het spel was, maar ik denk dat het gewoon vandalisme was- ik heb met niemand ruzie." Naomi kocht de auto anderhalf jaar geleden, na hard sparen en ze heeft hem elke dag nodig om naar haar werk in Burgh-Haamstede te rijden. "Nu moest ik met de bus, of meerijden. Ik kon niet zomaar een andere auto kopen: daar moest ik weer hard voor werken en sparen. De verzekering dekt dit niet namelijk." Naomi woont zelf aan de Hoge Molenstraat. "Mijn 'achterbuurman' die boven de ING woont zag vier mannetjes weglopen. Ik deed zelf ook een rondje en vroeg mensen of ze iets gezien hadden. We keken ook of er ergens camera's hingen. Uiteindelijk vonden we twee getuigen van het voorval en één van de vier jongens is herkend. Die naam hebben we doorgegeven aan de politie. We belden ook meteen 112 in die nacht en ze waren er zó. We konden ter plekke aangifte doen. Ik heb een autoschadebedrijf laten taxeren en mijn Peugeot is total loss: ook binnenin bij de motor is veel kapot. Ik was eerst bang dat in de auto zelf ook nog schade zou zijn ontstaan: mijn kappersspullen lagen in de auto, maar gelukkig was dat niet het geval. Onder de auto vonden we een stukje vuurwerk met het tekentje van een cobra erop, dus er is waarschijnlijk een cobra op de voorruit gegooid en die is onder de motorkap ontploft."

Mooi gebaar

Ook al is het nieuwe jaar beroerd begonnen, Naomi blijft positief. "Na zo'n tegenslag moeten er wel weer veel goede dingen volgen." Dat bleek ook wel, want via Facebook deelde Naomi haar verhaal, op zoek naar getuigen en ze kreeg enorm veel sympathieke reacties. Op advies van velen begonnen zij en haar vriend een crowdfundingsactie, waarmee ze afgelopen zaterdag al weer konden stoppen. Er was namelijk goed nieuws: via Facebook kreeg ze een Opel Astra Station aangeboden door twee mensen, die verder anoniem willen blijven. "Het is een fantastisch mooi gebaar: ik ben er sprakeloos van," vertelt Naomi. "Ik durfde eerst niet op het aanbod in te gaan, maar ze stónden erop. Wat zijn er toch aardige mensen in de wereld."

Getuigen gezocht

Getuigen zijn nog altijd welkom voor het politieonderzoek: misschien heeft iemand anders de vier personen nog ergens gezien in Zierikzee en wellicht herkend.

Meer berichten