Foto:

Opkikkerdag in het dolfinarium

Afgelopen zaterdag 5 januari lanceerde Stichting Opkikker het pilot project Samen Sterk in het Dolfinarium in Harderwijk. Elmer van Boven (14) uit Burgh-Haamstede is ambassadeur van deze stichting en was erbij.

door Mariska den Hartog

Burgh-Haamstede - Er zijn landelijk zo'n 2700 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar actief als ambassadeur. Zij zetten zich allemaal op hun eigen manier in voor Stichting Opkikker. Uit de vele ambassadeurs die er zijn, waren er honderd uitgekozen om een dagje naar het Dolfinarium te komen. Zij mochten een gastgezin uitnodigen, waarvan een kind ook een ziekte of aandoening heeft, om samen met dit gezin een verzorgde Opkikkerdag te beleven in het Dolfinarium. Elmer vertelt: "Omdat ik de afgelopen vijf jaar veel heb gedaan voor Stichting Opkikker ,was ik geselecteerd voor deze groep van honderd ambassadeurs. Wij hebben een vriendin van mijn moeder uitgenodigd, omdat de vader en de kinderen van dit gastgezin een spierziekte hebben en we samen wilden genieten van deze dag. Ook de zoon van dit gezin heeft besloten om net als ik ambassadeur te worden voor Stichting Opkikker."

Ziekte even vergeten

Stichting Opkikker heeft als doel om ernstig zieke kinderen en hun gezin een Opkikkerdag aan te bieden met allerlei leuke activiteiten, om zo hun ziekte een dag te kunnen vergeten en onbezorgd te genieten. Toen Elmer vier jaar oud was, mocht hij zelf een Opkikkerdag meemaken. Samen met zijn ouders, zusje en opa en oma genoot hij daar ontzettend van. Dus toen hij op zijn negende jaar werd gevraagd om ambassadeur te worden van deze stichting, hoefde hij daar niet lang over na te denken. Hij zegde toe en samen met hulp van zijn ouders vervult hij deze functie al een tijd lang met veel plezier.

Acties

"Omdat ik ambassadeur ben, zamel ik mobieltjes en lege cartridges in via diverse inleverpunten op het eiland. In de afgelopen vijf jaar heb ik al 1810 mobieltjes ingeleverd, en 590 lege cartridges. Die heb ik allemaal ontvangen met behulp van vele inwoners en bedrijven op Schouwen-Duiveland. Daar zijn we iedereen heel erg dankbaar voor." Maar Elmer zamelt niet alleen mobieltjes en cartridges in. "Ook sluiten we ons aan bij acties die op het eiland georganiseerd worden, zodat we soms ook nog een financiële bijdrage kunnen doneren aan Stichting Opkikker." Elmer gaat dus gestaag door met zijn job als ambassadeur. Hij en zijn familie zamelen nog steeds oude mobieltjes en lege cartridges.

Meer weten?

Wie meer wil weten of een inleverpunt zoekt, kan contact opnemen met Elmer op nummer 0111-650155 of een e-mail sturen naar lvanboven@kpnplanet.nl

Meer berichten