Foto: PETER-KOUIJZERR

Twisten in de kerk met Shirma Rouse

Met 350 mensen, waaronder onze burgemeester en zijn echtgenote - was de Nieuwe Kerk tot de nok gevuld tijdens het nieuwjaarsconcert op 12 januari. De PercussieGroep Zierikzee onder leiding van Arno Muller opende het concert. Aan het applaus was te merken dat het publiek er zin in had.

ZIERIKZEE - Dat enthousiasme werd gewaardeerd met de wervelende openingsnummers van de Harmonie onder leiding van Cathy Kotoun: ‘Richmond Avenue’ en ‘Eine kleine Yiddische Ragmusik’. Daarna was het tijd voor onze speciale gast, Shirma Rouse. Met ‘Natural woman’ en ‘Feeling Good’ stookte zij het vuurtje op en tijdens ‘Shake your tail feathers’ stond de hele kerk te shaken en te twisten. Wat een feest!

Dzenan Halilovic

Dat was het ook voor Dzenan Halilovic - Maestro Zierikzee 2018 - die met groeiende deskundigheid en zekerheid ‘Dance Party’ dirigeerde. Het publiek zong de oud-hollandse liedjes van dit nummer uit volle borst mee. Na de pauze was er het optreden van het leerlingenorkest met nummers als ‘Pirates of the Caribbean’ en ‘Saxofrolic’. En wees nou eerlijk: welk leerlingorkest kan pronken met het feit dat het samen met ‘The Lady of Soul’ de wereldhit ‘Beat it’ van Michael Jackson heeft gespeeld. Een daverend applaus en gejuich was het antwoord van het publiek.

Klassieke toer

De Harmonie ging vervolgens met ‘Carmen’ op de klassieke toer en gaf opnieuw ruim podium aan Shirma voor ‘Think’ en ‘Chain of Fools’, waar Dzenan ook liet horen dat hij kan rappen. Met overbekende nummers als ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘When the Saints go marching in’ werd het einde van het programma ingeluid. Het dak ging er werkelijk af met wereldmuziek van Prince zoals ‘Purple rain’. Met een dankwoord, bloemen en de toegift ‘I can get no satisfaction’ van orkest en Shirma Rouse werd het nieuwjaarsconcert op spectaculaire wijze afgesloten.

Kijk voor foto's van het concert eens op www.kunsteneer.nl

Meer berichten