The Boston Tea Party staat garant voor een feest der herkenning met veel covers en mash-ups van grote hits. FOTO: PR
The Boston Tea Party staat garant voor een feest der herkenning met veel covers en mash-ups van grote hits. FOTO: PR (Foto: PR)

Het gaat top met Aemstie Alive

Het publiek, maar zeker ook de organisatie, is nog lang niet uitgekeken op Aemstie Alive. Iedereen heeft weer net zo veel zin in dit feestje in Sportcentrum Westerschouwen als voorgaande jaren.

door Mariska den Hartog

Burgh-Haamstede – Het wordt alweer de veertiende editie van Aemstie Alive. En het enthousiasme onder de bezoekers en vrijwilligers is onverminderd groot. De kaarten zijn nog niet uitverkocht, maar penningmeester Nic-Jan Schrier weet dat dat wel goed komt. Ook qua sponsors is hij meer dan tevreden. "Ze betekenen enorm veel voor ons, vooral de Molenberg is natuurlijk een grote speler. Maar buiten hen groeit dat nog steeds. We hebben niet eerder zoveel sponsors gehad als dit jaar."

Grote namen

Daarmee kan de crew mooie dingen neerzetten. Bijna alle optredende bands en artiesten kosten een lieve duit. "Een grote naam willen we altijd wel, zoals Roel van Velzen dit jaar. Dat is vorige jaren ook gelukt met Waylon, Miss Montreal en Jeroen van der Boom." Je kunt je natuurlijk afvragen of dat nu echt de grote publiekstrekkers zijn, want in de wandelgangen verkneukelt het publiek zich nu al op het optreden van The Dirty Daddies. De zeven heren in het maagdelijk wit timmeren in heel Nederland keihard aan de weg en zorgen overal voor uitverkochte zalen. Met hun roots deels in het Zeeuwse komen ze graag naar Burgh-Haamstede. "Het zou best eens kunnen dat de mensen hier het meest naar uitkijken. Ze zetten een te gekke show neer. En ze vinden het zelf ook nog steeds tof om te komen. We hebben ze zelfs al vastgelegd voor 2020 ook. Volgend jaar doen ze een tour in de wintermaanden en ze hebben ons zelf benaderd of ze in die periode ook op Aemstie Alive kunnen spelen. Dat zegt toch ook wel iets dat ze het leuk vinden om hier te staan." Er komen bij de organisatie geregeld aanbiedingen binnen om te komen spelen. "Maar dan moeten ze zich echt wel meten met de bands die tegenwoordig bij ons staan. Een afsluiter zoals The Dirty Daddies bijvoorbeeld, beter kunnen we ons op dit moment niet wensen," zegt Nic-Jan heel eerlijk.

Feest voor iedereen

Naast Roel van Velzen en The Dirty Daddies staan Big, Black and Beautiful en The Boston Tea Party op het programma. De vrijdagavond staat zoals altijd weer in het teken van de tieners. Zij worden naast workshops en demonstraties verdeeld over twee hallen getrakteerd op de Partypuberz, dj X-Fade, Quincy & Delaney en de immens populaire rapper Josylvio.

Op zaterdagmiddag kunnen de allerkleinsten naar de musical van de Kleine Zeemeermin. Voorafgaand daaraan zet DJ Bee zoals altijd de zaal op zijn kop.

Uiteraard begint het hele feest op donderdag al met Goud voor Oud. Dan worden zo'n duizend ouderen van Schouwen-Duiveland in de watten gelegd en vermaakt met optredens van Frans Bauer, Corrie Konings, Dennie Christian, Ben Cramer, Albertina en Alwin en dweilband Liever Ier As Tuus.

Meer berichten