Poëzieweekgeschenk

Van 31 januari tot en met 6 februari is het Nationale Poëzieweek. Stichting Korreltje Zeezout uit Ellemeet wil Zeeland deze week extra cachet geven. Vandaar dat er in de Zeeuwse boekwinkels een Zeeuws Poëzieweekgeschenk gegeven wordt aan klanten die voor 10 euro of meer iets kopen.

ELLEMEET - Het Zeeuwse geschenk is een sonnettenkrans met de titel Gouden ladders in de lucht, geschreven door Anne-Marie Maartens en Bas Jongenelen. Het Zeeuwse sonnet is een nieuw soort sonnet met als rijmschema abcd abcd efg efg. Dit grillige rijmschema symboliseert de Zeeuwse eilanden waartegen de zee soms heftig te keer kan gaan, maar toch blijft Zeeland Zeeland. Hoewel het rijmschema grillig is, blijft het sonnet een sonnet. Een sonnettenkrans is een verzameling van vijftien met elkaar samenhangende sonnetten. Gouden ladders in de lucht is een beschrijving van Zeeland in vier seizoenen.

Met activiteiten als de Poëzieweek hopen we extra aandacht voor de literatuur en extra omzet voor de boekwinkels te genereren. In de Poëzieweek vinden in boekwinkels en culturele centra optredens van dichters plaats en worden er speciale dichtbundels uitgegeven. Stichting Korreltje Zeezout wil de literatuur en de boekwinkels een hart onder de riem steken door een sonnettenkrans uit te brengen die de boekwinkels in Zierikzee, Middelburg, Goes, Kapelle, Vlissingen, Terneuzen en Hulst als geschenk aan hun klanten mee kunnen geven bij besteding van 10 euro.

Meer berichten