Op zondag 24 februari om 14.30 uur verzorgt het Luscinia Consort een Bach-cantatedienst in de Gasthuiskerk. FOTO: Joh Hoff
Op zondag 24 februari om 14.30 uur verzorgt het Luscinia Consort een Bach-cantatedienst in de Gasthuiskerk. FOTO: Joh Hoff (Foto: Joh Hoff)

Cantatedientst met het Luscinia Consort

Op zondag 24 februari om 14.30 uur verzorgt het Luscinia Consort een Bach-cantatedienst in de Gasthuiskerk, Havenplein 17 in Zierikzee.

ZIERIKZEE - De dienst opent met het 'Ad Pedes: Ecce super montes' uit de cyclus 'Membra Jesu Nostri' van Dietrich Buxtehude. De tekst blikt vooruit naar Goede Vrijdag en is ontleend aan Nahum 2: 'Daar, over de bergen, snelt een boodschapper. Hij kondigt vrede aan', met aansluitend 'Salve mundi salutare'. Centraal in deze dienst staat de Bach-cantate BWV 22 'Jesus nahm zu sich die Zwölfe', met teksten uit Lukas 18. Ook in het zesstemmige motet (SWV 388) van Heinrich Schütz 'Das ist je gewißlich wahr' heeft de componist teksten gebruikt die verwijzen naar het lijdensverhaal. Verder brengt het ensemble het motet 'Ubi Caritas' van de Noorse componist Ola Gjeilo ten gehore. De cantatedienst, waarin ds. Freek Schipper voorgaat, wordt begeleid door het vaste orkest van Luscinia Consort, onder leiding van Wim Boer, die in deze dienst zowel het kistorgel als het hoofdorgel bespeelt. Solisten zijn Marianne Boer, sopraan, Ilse Jordan, alt, Noël Casteleyn, bariton en Maarten v.d. Hoven, tenor. De toegang is vrij.

Meer berichten