Miriam Xhaflaire in haar praktijk Beauty&Flaire in Burgh-Haamstede
Miriam Xhaflaire in haar praktijk Beauty&Flaire in Burgh-Haamstede (Foto: )

Even niet ziek door verwenmoment

Deze week begon met Wereldkankerdag op 4 februari. Wanneer je zo ziekt bent als een kankerpatiënt, draagt een goede verzorging van jezelf eraan bij dat je je toch iets beter voelt. Daarom organiseert stichting Look Good Feel Better samen met ruim 400 schoonheidsspecialisten de hele maand februari opnieuw de landelijke actie 'Geef een glimlach cadeau'.

door Mariska den Hartog

Burgh-Haamstede – Ook Miriam Xhaflaire van Schoonheidssalon Beauty&Flaire doet aan de actie mee. Het is het derde jaar dat Miriam dit doet en ze legt uit waarom. "Vrouwen met kanker verliezen vaak hun zelfvertrouwen door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Het mooie van dit verwenmoment is dat je tijdens de behandeling het zelfvertrouwen ziet groeien. Soms zijn een paar tips al genoeg om ze weer te laten stralen. Dat is precies waarom ik graag meedoe met 'Geef een glimlach cadeau'. Maar dat is niet de enige reden. Miriam ondervond vorig jaar aan den lijve wat de ziekte met je doet.

Thymoom

Na een tijdje dokteren kreeg ze te horen dat ze een thymoom had, een tumor. "Wat vroeger je zwezerik is geweest, dat moet verdwijnen als je ouder wordt. In zeldzame gevallen groeit het uit tot een thymoom. In dit geval was het aan mijn hartzakje en longweefsel gegroeid, maar het kan ook aan je luchtpijp of slokdarm." In de zomer van 2018 werd de tumor ontdekt en eind van het jaar werd hij operatief verwijderd. Miriam had het geluk dat er heel dun kapsel omheen zat, daardoor zijn er geen uitzaaiingen. De Thymoom op zich bevat geen kwaadaardige cellen, maar hij gedraagt zich kwaadaardig, omdat hij overal aan vast en doorheen groeit.

Vertrouwen kwijt

Door de ontdekking van de tumor kan Miriam zich maar al te goed verplaatsen in de vrouwen die zij tijdens deze actie een behandeling geeft. "Nu maakte ik zelf die gevoelens mee, die rollercoaster. Dat er iets in je lichaam gebeurt waar je totaal geen vat op hebt. Ik dacht dat ik gewoon gezond was, maar er groeide toch een tumor van 7 bij 2 centimeter. 'Hoe kan het dat ik dat nooit in de gaten had?' vroeg ik me af. Je verliest toch wel een beetje het vertrouwen in je lichaam. Dat vond ik zwaar. Maar het zwaarste waren de emoties van je naasten. Je probeert je dan sterk te houden voor de rest. Je hebt geen keuze, je moet er door heen en het ondergaan. "

Aanmelden

"Mijn vooruitzichten zijn goed. Ik houd me voor, het is eruit. Ik had maar een doel, en dat was weer zo snel mogelijk werken. Ik ben er goed vanaf gekomen, een ander is er vaak veel langer mee bezig. Daarom wil ik graag meedoen aan de actie." In de maand februari geeft Schoonheidssalon Beauty&Flaire 5 vrouwen met kanker een gratis verwenmoment. Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl. Ken jij iemand met kanker? Attendeer haar dan op deze actie en geef haar een glimlach cadeau!

Meer berichten