Toen Max de Koning het bakkie van de hoogwerker zag, begon hij te zweten. Eenmaal boven viel het hem weer alles mee.
Toen Max de Koning het bakkie van de hoogwerker zag, begon hij te zweten. Eenmaal boven viel het hem weer alles mee. (Foto: )

Max (18) gaat met zijn hoogtevrees de lucht in

"Jarenlang ontzettend veel geleerd en beleefd met de mannen. Regelen ze een hoogwerker om je van je huis naar de kazerne te takelen. Gelukkig wist iedereen dat ik voor de dood ben voor hoogtes. Toen ik de ladderwagen gebruiksklaar gemaakt zag worden, begon ik al te zweten. Eenmaal boven in was het toch genieten".

door Gerrit van Loon

BRUINISSE - Aan het woord is Max de Koning (18) die afgelopen weekend afzwaaide bij de jeugdbrandweer van Bruinisse. Traditie is om afzwaaiers op te halen van huis met brandweerauto met loeiende sirenes. "Aangezien Max loodrecht tegenover de kazerne woont, zou dat wat saai zijn voor hem. We kwamen op het idee het via een hoogwerker te doen. Onder grote belangstelling van ouders en jeugdleden. Max was direct over zijn hoogtevrees heen", lacht Barrie Capelle van de jeugdbrandweer Bruinisse. Het werd een onvergetelijke belevenis. De teamavond werd verder met een gezellige gourmet afgesloten.

Meer berichten