Peter de Vrieze met zwart tagen Jac Weeland.
Peter de Vrieze met zwart tagen Jac Weeland.

Schaakvereniging Zierikzee

Afgelopen maandagavond werd de tweede rapid avond van Schaakvereniging Zierikzee gespeeld. Ben Snethorst en Peter de Vrieze waren de grote winnaars met ieder 4 uit 4. De zaterdag ervoor verloor ZSC ietwat ongelukkig bij DZD.

ZIERIKZEE - De rapid competitie wordt gespeeld over drie avonden met 4 ronden per avond. De bedenktijd is 20 minuten per speler, bij een gewone competitiepartij is dit 90 minuten. Sjaak Spiegels was na de eerste avond lijstaanvoerder met 4 uit 4 en mocht in ronde 5 uitkomen tegen zijn naaste belager Ben Snethorst, die op 3,5 uit 4 stond. Snethorst kwam als winnaar uit het bloedstollende gevecht tevoorschijn en voelde zich zo sterk dat hij zijn drie andere partijen ook won. Dit deed Spiegels ook die daarmee in het voetspoor van Snethorst blijft. Marnix den Boer steeg naar de derde plaats op toch wel flinke afstand van het leidende duo. Op een remise tegen Kim Fierens na won hij zijn partijen. Peter de Vrieze vormt een hoofdstuk apart. Ook hij won alle vier zijn partijen. Maar op de eerste rapidavond kwam hij niet verder dan één punt waardoor hij nu slechts tiende staat.
De derde en laatste rapid avond is op 8 april, de toegang is voor iedereen vrij.
Het achttal van Zie Scherpe Combinatie ging met 4,5-3,5 onverwacht onderuit op bezoek bij het Kruiningse De Zwarte Dame. Aanvankelijk zag het er goed uit, maar kwam Rick van der Pluijm toch niet verder dan remise en blunderde Sebastiaan Koedoot. Rick van de Breevaart won als enige. Remises waren er verder voor Martin Krijger, Olaf van der Sloot, Joost van Eenennaam en Kees van den Nieuwendijk. Sjaak Spiegels streed tot het laatst om nog een remise te bereiken maar het mocht niet baten. ZSC staat nu niet ver meer boven de degradatiestreep en zal de volgende match, tegen mede degradatiekandidaat ScheldeSchaak, moeten winnen om niet in grote problemen te komen.
Aanstaande zaterdag vindt in het dorpshuis te Nieuwerkerk het 45e open snelschaak-kampioenschap van Schouwen-Duiveland plaats, tegelijk met het Zeeuws open jeugd snelschaak-kampioenschap. Beide toernooien zijn voor iedereen toegankelijk. Meer info op de website www.svzierikzee.nl


Ranglijst rapid na 8 van de 12 ronden; één zege is ongeveer 35 punten waard.
1. Ben Snethorst    228
2. Sjaak Spiegels    213
3. Marnix den Boer    164
4. Jac Weeland    129
5. Fokko Baakman    120
 

Meer berichten