Foto:

De Zuinige Zeeuw voorziet in behoefte

Niet alleen kringloopspullen zijn hip, tweedehands kleding is al net zo'n trend. De Zuinige Zeeuw springt daar op in met een nieuw evenement.

door Mariska den Hartog 

burgh-haamstede - Andrey Derzhavets liep al een paar jaar met het idee. "In de grote steden zag ik heel veel tweedehandswinkels. Ik kwam toen vaak in Amsterdam. Ik zag dat het daar heel druk was in de tweedehands winkels. Maar dan ook écht heel druk. 'Gaan mensen hier echt naar toe?' vroeg ik me af." Hij keek eens kritisch naar ons eigen eiland. En daar vond hij het aanbod niet zo groot. "Wat er is, is vaak in een kerk, een school of een loods. Het is simpel, je kunt een tafel huren, maar verder is het niet zo gezellig. Ik had het idee er een echt leuk concept van te maken."

Avondje uit

Samen met collega Fleur Stoutjesdijk dacht hij het concept De Zuinige Zeeuw verder uit. De eerste twee edities zijn inmiddels achter de rug. Deze waren in Burgh-Haamstede. "De kleding wordt netjes gepresenteerd, je kunt iets drinken met wat lekkers erbij, er is live muziek. Echt een avondje uit." De organisatie zoekt zelf naar de kleding en mensen kunnen het ook inleveren. "We kopen het niet in, want we verkopen het ook echt voor een prikkie. Het duurste bij ons is vier euro. Het is niet de bedoeling hier veel geld mee te verdienen, tot nu toe moeten we er zelfs bij leggen. Maar het is voor ons meteen een kans om onze bedrijven te promoten. Fleur haar bedrijf in het organiseren van bruiloften en partijen en mijn winkel in Zierikzee (Phone Repair Zeeland)."

Duurzaam

Maar wat ook niet onbelangrijk is: "Het is leuk als je voor weinig toch iets leuks kunt kopen. Er zijn hier ook best mensen die wat minder te besteden hebben. We vinden het zelf belangrijk dat het er nog goed uit ziet. Het moet schoon zijn en heel. We hebben eigenlijk kleding voor iedereen, dames, heren, jongens en meisjes. Soms ook heel mooie merken, regelmatig met het kaartje er nog aan. Waarom zou je dat weggooien? We willen er een duurzaam project van maken."

Meer berichten